Rasnovul este gata pentru organizarea Festivalului Olimpic al Tineretului European

Rasnovul este gata pentru organizarea Festivalului Olimpic al Tineretului European

0 222

Orasul Rasnov intra pe harta oraselor selecte din Europa, orase care detin trambuline de sarituri omologate de forurile internaationale. Astfel de miercuri, 14 noiembrie, la Rasnov a fost inaugurata cea mai mare trambulina pentru sarituri cu schiurile din Romania.

Investitia s-a ridicat la suma de 15 milioane de euro, iar trambulina se afla in complexul de pe Valea Carbunari, una dintre bazele sportive unde va fi organizat Festivalul Olimpic al Tineretului European din 2013. In timpul acestei competitii sportive in Brasov sunt asteptai in jur de 1.500 de sportivi din toata Europa, iar autoritatile asteapta peste 100.000 de turisti straini.

Romania va fi reprezentata de campionul national la sarituri, Iulian Patea, care a si fost sportivul care a inaugurat trambulina K90. Tanarul in varsta de 15 ani este una dintre sperantele României pentru medalii la Festivalul Olimpic al Tineretului European din 2013.

O data cu construirea trambulinelor, sportivii romani au posibilitatea sa se antreneze in conditii la fel de bune ca si in tarile cu traditie din Europa, spun specialistii.

Complexul sportiv de la Rasnov i-a impresionat pe reprezentantii Federatiei Internationale de Schi, aflati in inspectie la bazele care vor gazdui probele Festivalului Olimpic.

Cristinel Stavaru

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.