Rasnovul a fost invadat de dinozauri!

Rasnovul a fost invadat de dinozauri!

0 460

45 de exponate in marime naturala cercetate stiintific vor putea fi vizitate de acum inainte in cel mai mare parc de agrement cu dinozauri din sud-estul Europei. La acestea se adauga un parc de distractii, un loc de joaca pentru copii si un cinematograf. Sute de copii s-au grabit sa vada si sa se fotografieze cu uriasele reptile preistorice

45 de exponate in marime naturala cercetate stiintific vor putea fi vizitate de acum inainte in cel mai mare parc de agrement cu dinozauri din sud-estul Europei. La acestea se adauga un parc de distractii, un loc de joaca pentru copii si un cinematograf. Sute de copii s-au grabit sa vada si sa se fotografieze cu uriasele reptile preistorice.

Sute de copii au vizitat deja cel mai mare parc de agrement cu dinozauri din sud estul Europei. Cunoscatori ai speciilor de dinozauri, micutii s-au bucurat din plin de plimbarea printre exponate.

Tot in parc exista si un vulcan gata sa erupa si care produce si un cutremur. Copiii si adultii s-au inghesuit sa testeze platforma pe care se simtea cutremurul.

Parcul cu dinozauri de la Rasnov se afla in apropierea Cetatii si a fost amenajat pe o suprafata de 1,4 hectare de padure. Terenul a fost concesionat de Primaria Risnov unui investitor privat, care a obtinut fonduri europene pentru amenajarea acestui parc unic in Romania. Intreaga constructie a parcului a costat in jur de cinci milioane de euro.

Adrian Apostu, managerul de proiect, spune ca vorba despre cel mai mare parc de dinozauri din aceasta parte a Europei si, fiind ultimul inaugurat, este cel mai bine pus la punct cu paleontologia.

In parcul cu dinozauri de la Rasnov vor fi expuse temporar, in colaborare cu geoparcul de la Hateg, un schelet de dinozaur in marime naturala si oua de dinozaur. Pe viitor, vor exista diferite tipuri de expozitii temporare, realizate in acelasi regim de colaborare cu alte muzee sau institute.

Parcul cu dinozauri de la Risnov are si un cinematograf cu 70 de locuri unde vor rula filme tematice si documentare, locuri de joaca dar si trasee amenajate specifice unui parc de aventuri. Parcul este deschis zilnic, de la ora 9.30 la ora 20.00.

 

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.