Rasnovenii ridica FOTE pe trambulina K90

Rasnovenii ridica FOTE pe trambulina K90

0 79
Oficialii Federatiei Romane de Schi-Biatlon apreciaza ritmul de derulare a lucrarilor si sunt increzatori in sansa Romaniei de a organiza anul viitor festivalul olimpic al tineretului european. De alta parere pare sa fie fie primul ministru Victor Ponta, care s-a plans recent ca nu exista fonduri pentru organizarea FOTE, in timp ce Guvernul taraganeaza inceperea lucrarilor la patinoarul din Poiana Brasov.
Rasnovul se apropie de finalizarea investitiilor demarate pentru a putea gazdui o parte din competitiile FOTE din februarie 2013. Pe linga trambulina de K90, in complexul de pe Valea Carbunarii exista alte trei, cu puncte de constructie K15, K35 si K64, omologate deja si de pe care s-au lansat campioni mondiali la sarituri. Adrian Vestea, primarul Rasnovului, este increzator ca baza sportiva va fi gata la timp pentru inspectia oficialilor europeni.  
Puiu Gaspar, secretarul general al Federatiei Romane de Schi-Biatlon, spune miercuri la Rasnov ca ultimile discutii si declaratiile primului-ministru sunt clare, Romania va organiza  FOTE in luna februarie 2012.  Puiu Gaspar pare sa nu fie insa la curent cu ultimele declaratii ale premierului Victor Ponta, care a comunicat din nou ca nu exista bani pentru organizarea FOTE. Asta in conditiile in care guvernantii taraganeaza nepermis inceperea construirii patinoarului din Poiana Brasov, absolut necesar pentru gazduirea probelor de short-track si patinaj artistic din cadrul FOTE 2013. Ar fi o dezamagire cumplita pentru nea Costica, un rasnovean in varsta de 90 de ani, participant la olimpiada de la Sydney din 1948, practicant de mic al schiului si mare fan acum al mersului pe bicicleta. Baza sportiva de la Rasnov i-a impresionat si pe fostii mari sportivi Ivan Patzaichin si Henry Hershkowitz, invitati la Rasnov pentru a comemora tragedia de la Jocurile Olimpice de la Munchen din 1972.
Celerul canoist din Delta crede ca medalii romanesti obtinute la Olimpiada de la Londra reflecta pe de-o parte, eforturile si meritele sportivilor nostri, dar si nivelul investitiilor in sport.
Primarul Rasnovului are convingerea ca rezultatele spectaculoase si medaliile de la FOTE vor veni si de la reprezentantii romani la sarituri cu schiurile.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.