Rasnov, primele tractoare Hoyo in aprilie

Rasnov, primele tractoare Hoyo in aprilie

0 114

Productia de tractoare Hoyo de la Rasnov va incepe in aprilie, iar livrarea pe piata va avea loc in aceeasi luna, a declarat pentru MEDIAFAX directorul executiv al companiei, Denisa Vasilescu.
Initial, productia primului tractor al uzinei a fost programata pentru luna decembrie 2009, insa a fost amanata din cauza unor intarzieri la lucrarile de la sectia de montaj a fabricii.
Potrivit reprezentantului companiei, Hoyo va adera la programul «Rabla» pentru tractoare.
Tractoare Hoyo a inaugurat, la sfarsitul lunii septembrie a anului trecut, la Rasnov, o fabrica care va produce anual peste 20.000 de tractoare, investitie estimata la 50 de milioane de dolari.
Fabrica din Rasnov se afla in prima faza de dezvoltare, care a necesitat fonduri de 20 de milioane de euro pentru constructia unei hale in care se vor face ansamblari ale componentelor importate din China.
Potrivit reprezentantilor companiei, numarul angajatilor in cadrul uzinei va ajunge la 500 pana in 2012, iar majoritatea vor proveni din Rasnov si Brasov.
Hoyo Agricultural Machinery Equipment va asambla si produce la Rasnov opt tipuri de tractoare a caror capacitate va fi cuprinsa intre 25 si 120 de cai putere, cel mai mic pret de achizitie urmand a fi de aproximativ 6.500 de euro.
Uzina de la Rasnov este controlata de firma chineza Hoyo – SHK Modern, parte a grupului Shantuo Agricultural Machinery Equipment, cu o participatie de 80%, restul actiunilor fiind detinute de firma romaneasca Goldex Industry. Denisa Vasilescu detine integral firma Goldex Industry.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.