Rasaliu vrea continuarea unor proiecte CNI la Zărneşti

Rasaliu vrea continuarea unor proiecte CNI la Zărneşti

0 106
????????????????????????????????????

Pentru că fostul Guvern Dăncilă a promis să se implementeze la Zărneşti două proiecte importante cu o valoare totală de aproximativ 45 milioane de lei prin intermediul Compania Naţională de Investiţii (CNI), administratorul public al oraşului Zărneşti, fostul prefect Marian Rasaliu, a facut un apel la noul Guvern să nu lase fără finanţare aceste proiecte. Marian Rasaliu este acum şi preşedinte executiv al PSD Braşov dar şi candidatul acestui partid pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Braşov.

Staţie de epurare şi o nouă bază sportivă

Primul dintre cele două proiecte amintite de Rasaliu vizează refacerea staţiei de epurare a apelor uzate de la Zărneşti, având în vedere că cea actuală nu mai face faţă din punct de vedere al capacităţii, dar este şi depăşită din punct de vedere tehnologic. „Construcţia noii staţii de epurare costă 25 de milioane de lei, iar obiectivul este pe lista de investiţii a CNI”, a declarat Rasaliu. Tot în ceea ce priveşte reţeaua de apă şi canalizare, Rasaliu a afirmat că în localitate trebuie rezolvată problema alimentării cu apă potabilă, având în vedere că actualele captări nu mai fac faţă. „În Zărneşti sunt doi mari consumatori industriali, iar în ultimii ani, debitele izvoarelor din care se fac captările au scăzut constant, astfel că este nevoie de noi investiţii în acest sens”, a precizat sursa citată.

Cea de-al doilea proiect amintit de Rasaliu este cel referitor la refacerea bazei sportive din localitate, o investiţie estimată la 18 milioane de lei. „Proiectul este unul amplu. Noua bază ar urma să deservească întreaga zonă, nu doar Zărneştiul”, a argumentat Rasaliu. Pentru ambele proiecte a fost depusă documentaţia la CNI, iar Rasaliu a afirmat că în judeţ mai sunt şi alte proiecte ce ar urma să fie realizate de companie. „Eu voi monitoriza situaţia la nivelul întregului judeţ”, a anunţat acesta.

I. Rinder

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.