Rareş Bogdan şi-a cumpărat în 2018 vilă şi teren în Voluntari doar...

Rareş Bogdan şi-a cumpărat în 2018 vilă şi teren în Voluntari doar de 500.000 de euro

0 484

Rareş Bogdan, fost moderator de televiziune, în prezent, politician liberal, cap de listă al PNL pentru alegerile europarlamentare, şi-a cumpărat în prima parte a anului trecut, alături de soţia sa, Antoanela Bogdan, o proprietate în Voluntari (zona Pipera), judeţul Ilfov. Achiziția s-a făcut de penali, (e tare!!!), familia bunei şi controversatei prietene a Elenei Udrea, Narcisa Georgescu (fostă Mirică), plecată în între timp în America, inclusiv pentru cauze de dosare. Mirică a fost trimisă în judecată de DNA tot anul trecut, pentru fapte de corupţie în legătură cu retrocedări frauduloase şi escrocherii imobiliare vizând Societatea Naţională Institutul Pasteur SA.

Documentele arată că familia Bogdan a fost în contact 1 an şi 4 luni cu familia Narcisei Georgescu, respectiv cu sora şi cumnatul acesteia care se află tot în SUA, pentru cumpărarea vilei şi terenului aferent în suprafaţă totală de 2.349 mp, prin două promisiuni de vânzare succesive, pentru ca până la urmă tranzacţia să se realizeze pe 19 Aprilie 2018 iar familia Bogdan să cumpere în final proprietatea din Voluntari (zona Pipera), Ilfov.

Liberalul afirmă că a ajuns să-şi cumpere vilă şi teren de la sora şi cumnatul Narcisei Georgescu “absolut întâmplător” şi că nici nu ştie şi nici nu-l interesează cine sunt de fapt oamenii care i-au vândut totul. Deşi actul de carte funciară al proprietăţii arată că, pentru finalizarea tranzacţiei, soţia lui Rareş Bogdan a contractat un credit de 300.000 de euro, Rareş Bogdan susţine că vila şi terenul de 2.349 mp din Voluntari pe care le-a cumpărat de la familia Narcisei Georgescu l-au costat de fapt 500.0000 de euro. Adică a dat pe proprietate jumătate de milion de euro: aproape 300.000 de euro a luat de la bancă, 50.000 de euro de la socru şi 150.000 de euro au fost “bani proprii”.
Familia Bogdan mai deţine o proprietate în Cluj Napoca (un apartament într-o vilă şi terenul aferent), una în Alba Iulia (un teren), judeţul Arad, iar potrivit declaraţiilor fostului moderator de televiziune, acesta locuieşte în complexul rezidenţial Stejarii, ridicat de Ion Ţiriac în nordul Capitalei.

Narcisa Valentina Georgescu (fostă Mirică, actuală Nancy, 47 de ani, foto stânga) este de peste 15 ani buna prietenă a Elenei Udrea. Narcisa Valentina Georgescu este plecată de ceva vreme în SUA alături de partenerul său, Bogdan Georgescu, unde derulează tot afaceri imobiliare iar din 2016 aceştia au şi domiciliul declarat în Statele Unite ale Americii. Ulterior, tot în SUA/Florida, au ajuns şi sora sa, Angelica Cacenco şi cumnatul Narcisei Georgescu, Aurelian Cacenco care încă mai sunt implicaţi în diferite firme sau afaceri în România. În România, Narcisa Georgescu acţionează în continuare prin apropiaţii săi care au fost de-a lungul timpului implicaţi direct şi/sau folosiţi ca paravan în afacerile sale. Mama Narcisei Georgescu, Constantina Mirică (87 de ani), sora Narcisei Georgescu, Angelica Cacenco (49 de ani), soţul acesteia, Aurelian Cacenco (52 de ani), devenit şi el cetăţean româno- canadian, Sofia Cotan, sora lui Aurelian Cacenco, cumnatul Narcisei Georgescu, toţi au apărut de-a lungul vremii ca interpuşi în diferite afaceri ale Narcisei Georgescu . “Gruparea Georgescu” a fost/este implicată de-a lungul timpului în peste 29 de societăţi din România, în peste 13 societăţi ecranate/offshoreuri în Panama, Florida, Insulele Virgine Britanice, unele cu conturi deschise în băncile din Elveţia şi din SUA, şi încă deţine proprietăţi scumpe şi importante inclusiv înjudeţul Ilfov. Una dintre aceste proprietăţi este şi cea cumpărată în prima parte a anului 2018 de către familia Rareş şi Antoanela Bogdan. Datele de la Oficiul pentru Cadastru şi Publicitate Imobiliară Ilfov ( întreg documentul mai jos) arată că la finalul anului 1998, mama Narcisei Georgescu, Constantina Mirică, a cumpărat o proprietate de aproape 1200 de mp în Ilfov, Voluntari, iar la începutul anului 2002, şi Aurelian Cacenco, la ora aceea, necăsătorit, dar devenit ulterior cumnatul Narcisei Georgescu, a cumpărat o proprietate apropiată, tot de aproape 1200 de mp în aceeaşi zonă: Voluntari (zona Pipera), Ilfov.

Documentele arată că pe 27 Mai 2011, cele două proprietăţi- cea a mamei Narcisei Georgescu şi cea a cumnatului acesteia- se alipesc iar din 12 iulie 2011- devin una şi aceeaşi proprietate- de 2.349 mp cu trei proprietari: Constantina Mirică, mama Narcisei Georgescu, Angelica Cacenco, sora Narcisei Georgescu şi Aurelian Cacenco, soţul acesteia.

Actele Oficiului pentru Cadastru şi Publicitate Imobiliară Ilfov arată că în anul 2013 (luna aprilie şi luna decembrie) pe proprietatea de aproape 2.400 de mp, familia Narcisei Georgescu pune o ipotecă imobiliară la Libra Internet Bank SA: prima la o valoare de 1 milion de euro şi a doua la o valoare de 1,1 milioane de euro care sunt radiate 5 luni mai târziu.
Astfel că pe 16 mai 2014, proprietatea nu mai este grevată de nicio ipotecă.
Ulterior, în 2014 şi 2015, familia Narcisei Georgescu ridică nişte construcţii pe proprietate care sunt finalizate pe 12 iunie 2016. Aşa se face că pe proprietatea din Voluntari (zona Pipera) familia Narcisei Georgescu construieşte o vilă cu demisiol, parter şi un etaj, construită la sol pe 312 mp – de trei niveluri, construcţii făcute în total de 590 de mp şi restul de teren arabil de 1.759 mp.

Însă la începutul anului 2017, în filmul proprietăţii apare familia Bogdan: Rareş Ioan Bogdan şi soţia sa, Antoanela Florina Bogdan. Cartea funciară a proprietăţii arată că pe 16 ianuarie 2017, în faţa unui notar, familia Bodgan se angajează să cumpere proprietatea până pe 15 martie 2018 de la familia Narcisei Georgescu. Mai precis de la sora şi cumnatul Narcisei Georgescu, famila Angelica şi Aurelian Cacenco. Promisiunea iniţială şi vânzarea nu se realizează însă.
Astfel că la expirarea termenului, pe 16 martie 2018, tot în faţa notarului, familia Bogdan şi proprietarii decid să mai prelungească termenul de perfectare a contractului până pe 20 aprilie 2018.

Pe 19 aprilie 2018, familia Bogdan- Rareş şi Florina Antoanela- cumpără în cele din urmă proprietatea de 2,349 mp de la familia Narcisei Georgescu şi astfel Rareş şi Antoanela Bogdan devin proprietari.
În aceeaşi zi însă, familia Bogdan pune ipotecă pe proprietatea în valoare de 1.410.000 lei (303.225 de euro, curs BNR 19 aprilie 2018 4,65 lei/euro). Creditul ipotecar este contractat la Banca Transilvania, Sucursala Otopeni iar cea care contractează în aceeaşi zi creditul ipotecar de la Banca Transilvania este soţia lui Rareş Bogdan, Antoanela Bogdan.
Potrivit declaraţiei de avere a lui Rareş Bogdan, creditul ipotecar -angajat de soţia sa la Banca Transilvania pentru proprietatea de 303.000 de euro – este de 276.042 de euro şi este făcut pe o perioadă de 10 ani, Antoanela Bogdan angajându-se să plătească totul până în 2028, creditul fiind scadent la acea dată.

La faţa locului însă, potrivit chiar unor anunţuri postate, un metru pătrat de teren în aceeaşi zonă ajunge să coste şi 230 de euro, astfel că afişele arată că un teren de 5.000 de mp (dublu decât cel cumpărat de familia Bogdan) are un preţ negociabil de 1.150.000 euro.
Contactat, Rareş Bogdan a admis că pe proprietate a dat mult mai mult: jumătate de milion de euro

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.