RARES BOGDAN NU ESTE UN „PROST, IDIOT, CRETIN, SI CORUPT”; nici macar...

RARES BOGDAN NU ESTE UN „PROST, IDIOT, CRETIN, SI CORUPT”; nici macar un BOU…

0 463

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis, marţi, să amendeze Realitatea TV cu 20.000 de lei, din cauza limbajului injurios folosit de Rareş Bogdan în emisiunea „Jocuri de putere” din 11 mai, în care acesta a spus despre Teodor Atanasiu că „s-a comportat ca un bou”.
Potrivit CNA, în emisiunea „Jocuri de putere” difuzată pe 11 mai, moderatorul Rareş Bogdan a făcut referire la o discuţie între lideri politici din PNL, înregistrată şi difuzată în media, în care aceştia se delimitau de aliaţii de la PDL, cu ajutorul cărora au câştigat alegerile. În acest context, moderatorul emisiunii a folosit mai multe cuvinte referitoare la clasa politică din România: „proşti, idioţi, cretini şi corupţi”. Rareş Bogdan a mai spus că aceştia „au vorbit ca nişte tăntălăi, ca nişte boi„.
Pe de altă parte, în sancţiunea CNA a fost reţinută emisiunea „Ediţie specială” moderată de Octavian Hoandră şi Rareş Bogdan şi difuzată pe 12 iunie, la Realitatea TV. În această emisiune, s-a discutat despre vizita premierului Victor Ponta la Baku, Azerbaidjan. Invitaţii emisiunii, între care s-a numărat şi jurnalistul Cornel Ivanciuc, au dezaprobat această vizită. Cu acest prilej, potrivit CNA, Cornel Ivanciuc a spus despre Victor Ponta că „este atât de naiv sau de dobitoc” şi că „îi linge aura lui Putin”.Prezentă la şedinţa CNA de marţi, Lavinia Şandru, reprezentanta Realitatea TV, a spus că în emisiunile respective au fost exprimate opinii şi păreri. Ea a mai spus că Rareş Bogdan este „mai dur” în exprimări „ca să atragă atenţia asupra unor lucruri care se întâmplă în societate”. „Fiecare jurnalist alege să vorbească într-un anumit fel”, a spus Rareş Bogdan.Raraes Bogdan si Cocosmin Gusa
Membrul CNA Radu Călin Cristea a spus că, din punctul său de vedere, „lucrurile sunt oarecum clare” şi că Rareş Bogdan beneficiază de „o protecţie”, referindu-se la faptul că, pentru aspecte similare, Realitatea TV nu a fost sancţionată de Consiliu.„E clar că există undeva o protecţie, aşa încât părerea mea este că Rareş Bogdan poate să o ţină aşa până la adânci bătrâneţe. În CNA probabil că este imun, cum şi-a câştigat această imunitate…”, a spus Radu Călin Cristea. (…)
Dar, dacă se încalcă legea, eu propun o sancţiune”, a spus Radu Călin Cristea, propunând amendarea Realitatea TV cu… 20.000 de lei.Membrul CNA Radu Herjeu a spus că Realitatea TV nu plăteşte sancţiunile pe care le primeşte. „Chiar dacă primiţi amenzi, oricum nu le plătiţi şi oricum domnul Rareş Bogdan este la fel”, a spus Radu Herjeu, precizând că şi-ar dori să existe o soluţie la aceste aspecte, scrie mediafax.ro

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.