Rareș Bogdan, la prostia lui sinceră și gregară, adauga și un orgoliu...

Rareș Bogdan, la prostia lui sinceră și gregară, adauga și un orgoliu nesusținut de micimea proprie… Câți bani publici a spart acest indivd!

0 208

După cum știm, nici o dictatură nu este perfectă!  Cum nu a fost, bunăoară, nici dictatura  ceaușistă.  Pentru mulți, totuși, discuția pare să fi fost legată de calitatea salamului, unde dictatura ceaușistă a eșuat lamentabil.  Unii mâncau celebrul salam cu soia,alții, nomenclaturiștii, încercau să se îndestuleze cu salamul de Sibiu...  Dar cât salam de Sibiu puteai să mănânci?  La un moment dat chiar te apuca revolta!  Pare să fie și cazul lui Rareș Bogdan, fiul lui Ioan Bogdan, directorul general al Combinatului de produse sodice de la Ocna Mureș.  Directorul unui  ditamai combinatul , ajungeai , pe vremea comuniștilor, doar dacă aveai dosarul ”beton”, cu carnet de partid tot beton, dacă erai un tovarăș de nădejde, dacă luptai pentru propășirea socialismului și comunismului,dacă nu aveai rude în străinătate etc.
Și, după revoluție, sarcina grea a falimentării industriei și a ”privatizării”… avea nevoie de „specialisti” Așadar, pe locul vechiului combinat, astăzi avem Parcul Industrial Ocna Mureș și, ați ghicit, director este tot fostul… tovarășIoan Bogdan de odinioară, adica… domnul Bogdan-senior de astăzi.
Fostul barosan ceausit…cum ar veni , nu a fost vreun dizident, cum nici fiul lui nu a luptat împotriva …tatalui sau,comunist notoriu pe vremea comunismului.  A facut-o  laRealitatea Tv. , plin de fariseism, trei decenii mai târziu. Cât curaj la actualul leader liberal !!  Cât patriotism!! ”El ,RARES a intrat în afaceri în 1995, (când încă era student!), cu un SRL – devenind primul dealer Connex din Cluj-Napoca
În această firmă, Bogdan era asociat cu alt  Rareș , fiul generalului  Stoian Rusu, fost șef al Miliției Cluj în decembrie 1989 și… primul șef al unității “Doi și-un sfert” (serviciul secret al Ministerului de Interne!). 

Tot atunci, la mijlocul anilor ’90, Rareș Bogdan a fost șeful organizației de tineret a PNL Cluj și coleg de an la Științe Politice cu Eduard Hellvig, actualul director al SRI”, scrie Pressone
Pe atunci copiii de nomenclaturiști nu aveau nici o treabă…de a-l critica pe Ion Iliescu, atâta timp cât Ion Iliescu era la putere.  Nu-i bai,  cu două decenii mai târziu…recupereaza o luptă de dus cu un pensionar bolnav,de 90 de ani.  Cât curaj!  Cât patriotism!Iraționalitate și delir, mitomanie, o fobie accentuată fatza de ”dușmani” invizibili, vag identificați ca… susținători ai unui alt partid, o derivă autoritaristă, anti-democratică,motivata de ură viscerală pe motiv de vârstă, de clasă socială sau de etnie, folosind un discurs ce promovează ”valori” precum șantajul, violența, suspiciunea față de majoritate.

Comportamentele lui Rareș Bogdan nu mai relevă doar prostia lui sinceră și gregară, ci și un orgoliu nesusținut de micimea proprie, ce se înfățișează caricatural și în vestimentația gen Farfuridi.  
I s-a spus Dichisitul”, ”Orhidel”, ”Batistuță, este cunoscut si pentru comportamentele sale de parvenit, de cocalar frustrat ce visează la averi și opulență.  La partide de golf cu miliardari…  Ca și Iohannis!!  La Cluj, „opera” împreună cu Tavi Hoandră o cafenea ce gemea de kitsch, genul cu televizor pus în ramă de tablou etc. și care trebuia să ilustreze un ștaif imperial, trimiterea fiind la Habsburgi.   

Cei care s-au mirat de portretul sau, expus…pe bune la un muzeu din București, să n-o mai facă!  Este exact în același context…  Trist,dar adevarat.  Este în ton cu muzica ce se cântă pe malurile Dâmboviței și Someșului, acela de a înlocui intelectualii și patrioții adevărați cu caricaturi umane, care pentru niște arginți își vând nu doar țara, ci și familia sau chiar sufletul.   Și știum exact ce spunem!  Rareș Bogdan nu a avut nici un scrupul în a susține făcătura de justiție macovist-koveșistă ce încerca să-i pună cătușe socrului său – Vita Lászlo-doar pentru că era om de afaceri maghiar și DNA-ul lucra la celebra mistificare prin care a fost trimisă în instanță Horváth Anna, viceprimarul Clujului, în speță fiind ”necesară” și o alegație privind existența unui așa-zis grup infracțional.

Dar, să revenim!  Pe aceeași stradă cu cafeneaua Lor funcționa și ”celebra” florărie Kara, ”în sil parizian”, dar care afară de faptul că împopoțona coridoarele Operei din Cluj anual, la … ”Balul Operei”, nu producea decît găuri.  ”Conform datelor de la Minsterul Finantelor, firma prin care s-a deruleaza afacerea cu aranjamente florale a soției lui Rareș Bogdan a inregistrat pierderi timp de patru ani consecutiv (2009-2012), deficitul fiind de exact 665.214 lei . Din 2013,d.na Florina Bogdan a trecut pe o alta firmă,  SC Kara Events Napoca SRL”, relatează Ziar de Cluj

Așadar, soția lui Rareș Bogdan se angajează jurist la Călin Mitică de la Transferoviar Grup,(…) doar trimis în judecată de procurorii DNA pentru spălare de bani și mită.Adica la un ”necorupt”…  Dar, dacă vorbim de Călin Mitică, vorbim și despre libanezul Mohammad Murad (care se chinuie să-i umple conturile lui Rareș Bogdan pentru că i-ar promova imaginea) și chiar de Viorel Hrebenciuc.  Ce mică și rotundă e lumea!  Și ce de stânga-dreapta pare.  Cât de social-democrată și de liberală concomitent!                 

E absolut imposibil ca Rareș Bogdan să confunde patriotismul cu ceea ce el promovează! Nu poți fi patriot în timp ce îi urăști pe  cetățeni din țara ta. 
Cu toate acestea el se dă mare patriot, anume genul de patriot care se luptă cu corupțiea, care vrea justiție, care visează pușcării pentru ”hoți”.  Asta, desigur, stând la Realitatea TV care nu doar că se află în insolvență de aproape 8 ani, dar care a și păgubit România prin neplata dărilor către stat cu simbolica sumă de… 25 de milioane de euro
Este  absolut imposibil caRareș Bogdan să confunde patriotismul cu jefuirea țării.  Adică ceea ce promovează el, ”România în primul rând” (ce făcătură  de slogan furat!) cu niște unii care au demonstrat cum se poate jefui țara mai bine decât o făcea PD-ul cand arunca resursele  în brațele băncilor și corporațiilor străine. 
Să nu-i omiteți din poză pe Falcă, pe Blaga, pe Hava și pe ceilalți slujitori ai celor care jefuiesc România în primul rând… 
Merită să trecem mai departe de miliardele de euro prăduite prin ”împrumutul preventiv” de la FMI?  Poate ne explică Orhidel de ce ”patriotul” Buda votează împotriva României în Parlamentul European?  Sau mai contează? (Sursa:Ziar de Cluj)

afiș PNL/PD 

Să facem un scurt tur de orizont.  Din câteva clicuri pe net, aflăm că ”patriotul” și necoruptul Rareș Bogdan adoră banii publici.  Uite aici, zice că a încasat un mizilic de 486.440 lei taman de la Hidroelectrica
Ce să vezi, tot o firmă aflată în insolvență, dar care avea nevoie de ”imagine” și, ca atare, s-a gândit să apeleze la un ”specialist” cum e Rareș Bogdan. 
N-o zic eu, o spune Hidroelectrica: „Facem precizări privind relatia contractuală dintre Hidroelectrica şi societatea Trend Communication, avându-l ca acţionar pe realizatorul de televiziune Rares Bogdan şi, ulterior, pe fratele acestuia, Horia Bogdan: Contractele s-au derulat, cu intermitenţe, în perioada 2006-2012, ultimul contract fiind reziliat la intrarea Hidroelectrica în insolvenţă; în perioada 2006-2012, Hidroelectrica a decontat către Trend Communication plăţi în valoare totală de circa 486.440 lei (TVA inclus).
Contractele au avut ca obiect servicii de analiză calitativă şi sinteză privind imaginea de ansamblu în media a SC Hidroelectrica SA, precum şi servicii de realizare a unor rapoarte de audit ce includ strategii media imediate pentru contracararea efectelor campaniilor sau materialelor negative de presă la adresa beneficiarului, precum şi tactici de contrabalansare a apariţiilor negative cu cele pozitive”, se arată în comunicatul Hidroelectrica. Nu e tare?

Rareş Bogdan a primit în 2007 şi 2008 si de la Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (actuala Autoritatea de Supraveghere Financiară – ASF) 8 contracte în valoare totală de 308.708,65 euro.  
Contractele au fost acordate fără licitaţie în urma unor proceduri de „solicitare de oferte”.  Obiectul contractelor a fost reprezentat de organizarea de întâlniri între reprezentanţii Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor şi reprezentanţi ai pieţei de asigurări, ai administraţiei publice locale, ai mass media, scrie Grupul.ro, care publică și contractele. 
Apoi, deputatul Sebastian Ghiță avea să mai adauge pe listă ”sume uriase, bani negri, de la persoane precum BlejnarVanghelieCalin Mitica
Maricel Pacuraru și alţi oameni certaţi cu legea”, însă nu a făcut în vreun fel dovada celor afirmate. 
Deloc incredibile ar fi și relațiile cu fostul primar al sectorului 5, mai ales că Rareș Bogdan a prestat pe scenă și ca prezentator al Vanghelionului , de exemplu. Iar acolo se discuta despre împărțirea banilor proveniți din diverse șpăgi.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.