Raportului CE pe Justitie – cu surprize?

Raportului CE pe Justitie – cu surprize?

0 91

Agitatul an 2009 cu criza si alegeri dar si cu mari probleme la nivelul Justitiei nu ne va scuti de surprize din partea CE in ce priveste Raportului pe Justitie.
Ministrul Catalin Predoiu a declarat ca, din cauza stagnarii unor reforme, nu este foarte optimist in privinta raportului pe justitie care urmeaza sa fie prezentat de Comisia Europeana in aceasta luna.
„Ultimul raport din luna iunie a inregistrat o serie de progrese, asteptam un alt raport in luna februarie. Nu sunt foarte optimist in ceea ce-l priveste pe acesta pentru ca in ultimele sase luni, in special datorita, hai sa-i spunem, tumultului politic, dificultatilor de ordin institutional-constitutional, o serie de masuri au stagnat si suntem in urma cu anumite reforme, cum ar fi, de exemplu, desavarsirea acestui proiect de adoptare a codurilor de procedura, o serie de chestiuni legate de resursele umane, sistemul judiciar si asa mai departe”, a afirmat ministrul, in timpul intalnirii de marti cu studentii si cadrele didactice de la Facultatea de Stiinte Economice, Juridice si Administrative din cadrul Universitatii Petru Maior din Targu Mures.
Comisia Europeana va publica in perioada urmatoare raportul intermediar privind reforma justitiei si lupta impotriva coruptiei si crimei organizate, care va fi, ca si anul trecut, unul tehnic si fara evaluari politice, raportul principal al CE in acest sens urmand a fi publicat in vara. Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a declarat sambata, ca este putin probabil ca raportul din vara sa ridice mecanismul de monitorizare aplicat Romania.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.