Rapirea Sabinilor

Rapirea Sabinilor

0 84
Bentila tricolora purtata de adolescenta Sabina din Covasna ar fi putut ramane un moft vestimentar al unei june liceence. N-a fost asa, pentru ca spiritul nationalist este treaz si romanii verzi vegheaza ca nu cumva tarisoara sa dispara peste noapte in ghiozdanele colegilor unguri ai Sabinei. Romanismul s-a inflat si a dat asa de rau pe-afara incat a acoperit insemnele tricolore arborate de sustinatorii Sabinei. Realizatorul de emisiuni Rares Bogdan de la Realitatea TV, care serveste la micul dejun Ardealul – si asta nu e pateul – si elucubreaza zilnic despre patrie, granite si tinuturi secuiesti s-a laudat ca va purta si el bentite la cap, desi in genere se poarta dandy cu batistute la rever.
N-a arborat, pana la urma, nicio bandana dar la cap s-a legat si a adus-o pe Sabina in emisiune. Asa unde am aflat ca biata copila, care ar fi putut fi o adolescenta simpatica si lejer rebela, uraste de fapt ungurii. Cam sinistru background pentru o bentita colorata. La fel de gresit precum atitudinea directoarea liceului covasnean in care s-a petrecut incidentul si in fata caruia au protestat toti sabinii rapiti de patriotismul de parada al junei Sabina. Duduia profesoara ar fi putut gestiona inteligent puseul de revolta al Sabinei, tocmai pentru ca manageriaza un liceu in ungurime. A ales, in schimb, s-o besteleasca pe copila si s-a facut astfel responsabila de toata isteria care a urmat.
Eroarea a fost egalata doar de usurarea tampa cu care a declarat presei ca amenintarile cu moartea primite de Sabina de la vreun june la fel de teribilist au venit din afara scolii, scutind-o astfel pe ea sa se incarce cu o alta problema.
Pentru sanatatea firava a convietuirii romano-maghiare, imi doresc ca creatorii de moda sa nu anunte ca primavara asta care bate la usa se poarta panglici si fundite.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.