Rapire la Sacele

Rapire la Sacele

0 212

Un pusti de opt ani din Sacele a fost rapit de trei cetateni americani, pentru a fi returnat tatalui, american la randul sau. Rapitorii l-au luat fara nici o problema pe baietel de la scoala din Sacele unde invata si au incercat sa-l scoata din tara cu ajutorul unui duplicat de pasaport. Intr-o actiune in care a implicat peste 400 de lucratori,, Politia a reusit sa-i opreasca pe cei trei cu doar 200 de metri inainte de granita cu Bulgaria.
Saceleanca Marcela Barbat a lucrat pe un vas de croaziera, unde a cunoscut un tanar din Trinidad Tobago. Cei doi s-au casatorit si au avut un copil, nascut in Statele Unite. Pentru ca nu s-au inteles, Marcela si sotul sau au decis sa divorteze. Procesul este inca pe rol.
Alexander Stefan si-a urmat mama in Romania, insa tatal a decis sa il rapeasca. Potrivit anchetatorilor, barbatul nu poate parasi teritoriul Statelor Unite din cauza unor probleme cu legea. Asa ca a trimis in Romania trei persoane care sa-l ia pe micut din bratele mamei.
Dupa ce l–au asteptat la iesirea de la ore, femeia din grupul celor trei i-a spus micutului ca este o matusa de-a sa si l-au urcat intr-o masina inchiriata de la Aeroportul Otopeni. Intorsi la Bucuresti au predat masina si au luat un taxi. Cu numai 200 de metri inainte sa treaca granita la Giurgiu spre Bulgaria, au fost opriti de lucratorii de politie.
Politistii brasoveni si-au permis chiar sa insceneze un mic montaj la conferinta de presa cu ziaristii. Fara sa-i spuna nimic mamei ingrijorate, l-au adus pe baietel in sala. Revederea celor doi a fost emotionanta.
In ciuda happy-ending-ului reusit de oamenii legii, itele rapirii sunt inca incurcate. Cei trei cetateni americani, doi barbati si o femeie, sunt audiati si cercetati pentru savarsirea infractiunii de lipsire de libertate. Procurorii ii eliberasera aseara, pentru ca, la doar cateva ore, sa realizeze ca au facut o greseala si i-au retinut din nou.
In mod la fel de ciudat, prefectul Brasovului, Emil Nita, invitat aseara la o emisiune pe Realitatea TV Brasov, a pretins ca stie din surse sigure ca baietelul se afla impreuna cu tatal sau, iar nu in bratele mamei, careia ii fusese predat in sediul Politiei.
Mai putin spectaculoasa, dar la fel de grava, ramane usurinta cu care cei trei au putut ridica de la scoala un copil care nu-i cunostea si care a acceptat, totusi, sa-i urmeze in masina.
Daca ancheta se va extinde, procurorii brasoveni ar putea fi curiosi sa-i descoase mai in amanunt pe rapitori. Din informatiile care circula acum pe seama lor, se pare ca sunt angajatii unei firme americane al carei obiect de activitate cvasilegal este recuperarea de copii.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.