Rampa ecologica la Recea

Rampa ecologica la Recea

0 64

Disputa pentru amplasamentul unei noi rampe pentru gunoi la Fagaras dateaza de mai multi ani. Actuala halda de gunoi total inadecvata este un focar de infectie si in plus – neautorizata. Pana acum batalia s-a dat pentru doua amplasamente cu sustinere politica diferita PNL vs PD-L. Imediat dupa 2004 o firma austriaca sustinuta de cativa reprezentanti de la democrati era gata sa inceapa lucrarile pe un amplasament la Beclean. O alta varianta de investitie era pe un amplasament de langa Fagaras cu o sustinere liberala.
Dupa mai multe luni si chiar ani de dispute, sub presiunea timpului (groapa de gunoi ce functioneaza in prezent in municipiul Fagaras trebuie inchisa pana la finele acestui an), ratiunea pare sa invinga, existand o varianta de amplasare cu un mare avantaj, terenul este public.
Potrivit Strategiei Judetene de Gestionare a Deseurilor, noul obiectiv trebuie sa fie conform cu cerintele de mediu impuse de Uniunea Europeana, amplasarea celi de a doua rampe ecologica (prima este realizata, dupa anul 2000, la Brasov,) fiind prevazuta sa deserveasca Tara Fagarasului. In Judetul Brasov sunt prevazute doar doua rampe ecologice din motive pur economice. Specialistii recomanda ca o rampa ecologica sa fie eficienta din punct de vedere economic trebuie sa deserveasca cca. 400.000 de locuitori.
Conducerea Primariei Recea vine cu o propunere de amplasare care sa permita derularea investitie pe raza localitatii, in zona Dumbrava, din satul Berivoi, in vecinatate cu localitatea Beclean.
Sa speram ca jocurile politice nu vor bloca si de aceasta data o investitie absolut necesara tuturor locuitorilor din zona Fagarasului si zona Rupea.

Vlad T.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.