Raluca Marin-Perianu a castigat premiul Huygens

Raluca Marin-Perianu a castigat premiul Huygens

0 180

Raluca Marin-Perianu este castigatoarea premiului Christiaan Huygens 2009, decernat in fiecare an pentru cea mai buna teza de doctorat din Olanda in domeniul stiintific. Teza sa de doctorat, intitulata “Wireless Sensor Networks in Motion”, aduce o contributie semnificativa in dezvoltarea tehnologiei informatiei si telecomunicatiilor”.
Raluca Marin-Perianu va primi premiul in valoare de 10.000 € de la ministrul olandez al educatiei, Ronald Plasterk, in cadrul unei ceremonii oficiale ce va avea loc pe 7 octombrie 2009 in Voorburg, Olanda.
Evenimentul este sponsorizat de IBM, Agentia Spatiala Europeana, De Nederlandsche Bank, ING, Universitatea Utrecht si TNO.
Christiaan Huygens (1629-1695) a fost un important savant olandez – fizician, matematician si astronom. Printre altele, Huygens a elaborat teoria ondulatorie a luminii, a formulat ecuatiile fortei centrifuge si a ciocnirii elastice si a descoperit satelitul Titan (cel mai mare satelit al planetei Saturn).

Raluca Marin-Perianu a absolvit Facultatea de Automatica si Calculatoare din cadrul Universitatii Politehnica Bucuresti si ulterior a urmat studiile doctorale la Universitatea Twente din Olanda.
Pentru rezultatele cercetarii in domeniul retelelor de senzori miniaturali, Raluca Marin-Perianu a fost nominalizata si pentru premiul Simon Stevin Gezel, acordat de fundatia tehnologica olandeza STW.
Romanca va concura impreuna cu alti doi cercetatori olandezi pentru castigarea premiului Simon Stevin Gezel pe data de 8 octombrie 2009, in cadrul congresului anual STW.
Retelele de senzori miniaturali cu capacitate de comunicatie wireless si auto-organizare au aplicabilitate in multiple domenii: operatiuni militare, supraveghere si control, telecomunicatii, transport si logistica, sanatate, sport.
In prezent, Raluca Marin-Perianu este cercetator post-doctoral in departamentul Pervasive Systems din cadrul Universitatii Twente si co-fondator al companiei Inertia Technology.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.