Raliuri mai deosebite la Brasov

Raliuri mai deosebite la Brasov

0 58

Sambata si duminica s-a desfasurat la Brasov “Raliul masinilor de epoca”, la care au luat parte 30 de echipaje, din care 19 au terminat cursa.
La aceasta cursa au participat masini fabricate pana cel mai tarziu la 31 decembrie 1977, ceea ce a facut ca si viteza sa fie mai “ca la batranete”, fiind de circa 50 km/h.
Plecarea s-a dat sambata, din Piata Prundului, traseul stabilit ducand masinile prin trei judete invecinate, el trecand prin Sf.Gheorghe, Sighisoara, Praid, Odorhei si alte localitati pitoresti.
Sosirea a avut loc in Poiana Brasov, dupa parcurgerea, in doua zile, a 520 km, cu trei probe speciale.
Au fost oferite premii si diplome, multe fiind doar simbolice.
Este de remarcat dragostea unor oameni pentru aceste simboluri ale istoriei automobilismului si trebuie stiut faptul ca, pentru intretinerea acestor masini de epoca, proprietarii lor scot o gramada de bani din propriul buzunar, ceea ce constituie un fapt demn de toata lauda

Tot la Brasov, dar pe o distanta infinit mai mica, s-a desfasurat alt raliu, ciudat si vesel, al unor obiecte carora li s-au montat roti si frane improvizate, motorul fiind panta pe care s-a desfasurat intrecerea. De aceea aceasta cursa poate fi numita “Cursa traznitilor”, printre tipurile de “vehicole” sflandu-se si o cabina de dus sau un carucior de copii adaptat necesitatilor.
La cursa au participat sase indrazneti trazniti, intrecerea desfasurandu-se, dupa cum era si de asteptat, in cadrul unei veselii totale, cuprinzandu-i si pe concurenti, si pe spectatori.
Brasovenii asteapta cu nerabdare alte asemenea curse pentru a se distra, dar si pentru a vedea ce soiuri de vehicole mai sunt in stare sa “inventeze” traznitii concurenti.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.