Raliul Tara Barsei incepe astazi

Raliul Tara Barsei incepe astazi

0 171

Astazi incepe a patra editie a raliului „Tara Barsei”, iar ce este inedit este faptul ca startul se da de la trecerea de pietoni din fata Modarom. Este vorba de prima etapa a raliului, o superspeciala care se va desfasura pe strazile orasului
In deschiderea cursei, invitatul special este Dodo Toma, castigatorul probei similare care a avut loc, ultima data, acum 40 de ani. Invitatul va lua startul pe un kart.
„O sa fie ceva deosebit, deoarece am desenat traseul exact ca in anii ’70, de cand nu s-a mai tinut aceasta proba. Cursele din centrul oraselor sunt intreceri existente in lume de multa vreme, nu si in Romania. Speram ca supershow-ul ce-l vor face pilotii sa-i atraga pe spectatori, pentru a ne insoti apoi la probele din Covasna. Editia de anul acesta va fi mai «light» in comparaþie cu cele precedente, deoarece bugetele sunt mult subtiate, dar cei 100 de kilometri de probe pe macadam vor oferi un spectacol fantastic”, a spus organizatorul Bela Stoica
Printre concurenti se afla si brasoveanul Dan Gartofan, care a declarat: „Trebuie sa recunoaºtem ca Brasovul este cel mai titrat oras din tara in intrecerile motorizate. Sunt bucuros ca am din nou sansa sa iau startul aici, deoarece e o placere sa concurez in orasul natal. Este laudabil efortul facut de autoritati, care ne-au pus la dispozitie tot ce avem nevoie. Sper ca publicul sa fie, ca de obicei, civilizat, pentru a nu exista incidente neplacute. O astfel de cursa prin oras implica riscuri mai mari”.
Ca o premiera si ca o urmare a incidentului de la Raliul Iasului, in care brasoveanul Lucian Garbacea si-a pierdut viata, Hospital Services va da patru ambulante, dotate la standarde de ultima generaie, medici specialisti pregatiti pentru situaþii de „grad 0” si un elicopter care poate interveni in sapte minute oriunde pe traseu.
In plus, pilotul Gabi Nicolae pune la dispozitie un bolid special pentru macadam. Acest Mitsubishi Dakar va fi dotat cu aparatura mobila de interventii medicale, plus un aparat de descarcerare.
Se pare ca Brasovul nu a uitat traditiile nici in domeniul sportului cu motor, care au incantat, in anii copilariei unor varstnici de astazi, prin evolutiile pe circuit in jurul actualului parc Titulescu. Sa speram ca acest nou inceput se va perpetua in viitor.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.