Raliul Brasovului a fost castigat de un francez

Raliul Brasovului a fost castigat de un francez

0 83
Pilotul francez Francois Delecour este castigatorul Tess Rally Dunlop, care s-a disputat la Brasov in perioada 22-23 martie 2013. Tess Rally Dunlop a fost cu siguranta unul care va ramane in memoria tuturor celor implicati, fiind unul din cele mai dramatice din ultimii ani. Pilotul francez a castigat intrecerea in ultima proba, aceeasi in care Vali Porcisteanu, cel cu care se lupta pentru victorie si care detinea un avans de 4 secunde la start, a iesit in decor.
Pilotii maghiari David Botka si Gergo Szabo au completat podiumul clasamentului general, intr-o cursa in care s-au inregistrat nici mai mult nici mai putin decat 18 abandonuri. “Cand am vazut timpul lui Porcisteanu din speciala Babarunca, am crezut ca lupta noastra pentru victorie s-a incheiat, nu credeam ca vom putea recupera un minut” a afirmat pilotul francezl despre prima proba a zilei, care s-a dovedit cea mai grea a intrecerii.
Dan Girtofan, Marco Tempestini, Rares Tomita si Adrian Dragan au parasit raliul in aceasta speciala, unde portiunile de asfalt ud, in care masinile evoluau cu viteze ridicate, au alternat cu zone in care zapada viscolita acoperea drumul – veritabile capcane pentru concurenti.
Si Bogdan Marisca, invingatorul PS4 de vineri seara a fost surprins de conditiile inselatoare si a lovit un parapet o proba mai tarziu, abandonand, la fel ca si brasoveanul Manu Mihalache, cel care fusese al doilea in clasamentul probei anterioare.
La editia din acest an, pentru prima data după 2004 la Raliul Brasovului a fost introdusa superspeciala Poiana de noapte.
 
Cristinel Stavaru
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.