Raie si paduchi prin scoli

Raie si paduchi prin scoli

0 99

Probabil datorita faptului ca o ducem asa de bine, vrem sa lasam si pe altii sa traiasca pe langa si pe noi.
Astfel, s-a constatat (re)aparitia unor mici fiinte, lasate de mult timp in trecut si in uitare. Este vorba de parazitii care se simt cel mai bine intr-un mediu plin de mizerie si murdrie: paduchii si raia (scabia)
Acesti mici paraziti au fost descoperiti dansand si petrecand veseli pe o seama de elevi din scolile brasovene. Iar acesti elevi provin din familii bune si foarte bune, nu, cum s-ar putea crede, de prin cupluri de boschetari sau tigani traind prin bordeie, ca acestia nici nu-si trimit copiii la scoala, probabil preventiv, sa nu ia si ei paduchii si raia.
Cele mai multe cazuri – din cele 90, aparute in acest an in Brasov – s-au descoperit la scolile 22, 10 si 21. Asa arata statistica, nu arunc, personal, cu noroi in aceste scoli, ca nici nu stiu unde sunt situate.
S-a luat legatura cu parintii copiilor impaducheati, iar acestia urmeaza sa-si bage respectivii copii intr-un fel de carantina si sa-i unga cu alifii pe baza de antibiotice si sulf, pana la disparitia musafirilor. Sper sa nu existe si parinti radicali, care sa-si agate odraslele afara, pe balcon, pentru un tratament forte.In afara de alifii, este necesara o curatire atenta – spalare si fierbere – a imbracamintii, atat a celei purtate de subiecti, cat si a celei folosite de intreaga familie. Indicata ar fi aruncarea sau arderea hainelor, dar asta ar provoca o gaura imensa in bugetul oricarei familii, cat de „buna” ar fi ea, pentru ca „o familie buna” nu inseamna neaparat si instarita, existand (inca) si bunatate morala si intelectuala, fara bani multi.
Se recomanda parintilor o supraveghere mai mare a copiilor, nu prin teroare, ci printr-o apropiere sufleteasca, aceasta urmand sa stabileasca in amanuntime ce face si pe unde umbla copilul, pentru a se gasi eventuala sursa de contaminare.
Si, in primul rand, se recomanda o profilaxie cat mai severa in cadrul familie. Lucru mult mai valabil si necesar in primul rand starii pelitico-economico-sociale a tarii.
Stiti ce sea bat ca sa priceapa martoagele!

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.