Radu Stroe cere restructurarea si in esalonul doi al Guvernului

Radu Stroe cere restructurarea si in esalonul doi al Guvernului

0 196

Ex-secretarul general al Guvernului, Radu Stroe, a declarat, intr-o conferinta de presa sustinuta joi, cand si-a prezentat bilantul activitatii ca secretar general, ca odata cu restructurarea Executivului este necesara si reducerea institutiilor aflate in coordonarea ministerelor.


„Noul Guvern restructurat asa cum stiti… ar urma ca fiecare ministru sa-si ia la bani marunti structurile inferioare pentru ca sunt aparate foarte umflate cu atributii si cu bani foarte multi”, a spus Radu Stroe.


Prima institutie care trebuie reformata este, in opinia lui Stroe, Regia Autonoma pentru Administrarea Patrimoniului Protocolului de Stat, institutie aflata chiar in subordinea Secretariatului general al Guvernului. In privinta acesteia, Stroe i-a si dat cateva sfaturi succesorului sau, ex-prefectul de Bihor, Ilie Bolojan.


Inca de la 1 ianuarie, odata cu integrarea europeana, se vorbeste despre necesitatea unei structuri guvernamentale mai suple, despre eliminarea unora dintre institutiile din subordinea Guvernului si chiar despre reducerea numarului de ministere. Deocamdata insa, restructurarea nu a adus nicio noutate in afara de numele noilor ministri.


?


Bianca Sorescu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.