Radu Paraschivescu vine cu Fluturele Negru la Brasov

Radu Paraschivescu vine cu Fluturele Negru la Brasov

0 90

Cunoscutul jurnalist, prozator si editor Radu Paraschivescu (foto) se va afla la Brasov, in 20 ianuarie, pentru a-si lansa cel mai recent volum – „Fluturele negru”.
Lansarea va avea loc la Libraria Carturesti, de la 18.00, unde va fi prezenta si Ioana Parvulescu.
Romanul „Fluturele negru”, bestseller la Gaudeamus 2010, urmareste destinul unuia dintre cei mai controversati si admirati artisti ai lumii – Caravaggio.
“In Roma inceputului de secol XVII, printre carciumari si marchizi, prostituate si cardinali, cartofori si targoveti, Caravaggio rastoarna canoanele si da foc prejudecatilor. Modelele lui vin din bordeluri sau inchisori, prietenii il insotesc in taifasuri stropite cu vin si incaierari la colt de strada. Pierdut in voluptatea sfidarii, gata oricand sa contrazica si sa contrarieze, Caravaggio e un damnat cu maini ingeresti, un pacatos rascolit de obsesii. Iar una dintre aceste obsesii il viziteaza tot mai des, sub forma unei vietati nocturne pe care, intr-un ritual de exorcizare, artistul vrea s-o astearna pe panza. Fluturele negru nu e o cronica a nelegiuirilor, ci un roman in culori tari despre glorie si decadere, despre patima si indoiala, despre vina si iubire. Despre iubire? Fireste, fiindca Roma citita pe dos devine Amor.”
Radu Paraschivescu s-a nascut in 1960, la Bucuresti, si este un prozator, traducator, jurnalist si redactor de carte care deja si-a facut un nume pe piata de gen romaneasca.
Absolvent al Facultatii de Filologie din Bucuresti, sectia engleza-franceza, Radu Paraschivescu lucreaza pe rand ca profesor de engleza, bibliotecar si documentarist. In 1993 se angajeaza ca redactor de carte la Editura Olimp. Dupa un an ajunge la Elit, iar dupa un altul la RAO. In 2003 se transfera la Humanitas, unde lucreaza si in momentul de fata (2008) ca editor.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.