Radu Duda neaga legaturi cu Securitatea

Radu Duda neaga legaturi cu Securitatea

0 95

Pai ce era sa faca, la mutra pe care o are? Mai ales acuma, cand se baga in politica pentru a-si varsa recentul sange albastru in slujba poporului roman. Asta este versiunea sa, de lingau al unei coroane putrede si netinand seama ca dobandita culoare a sangelui sau, prin mezalianta ciudat acceptata de familia fostului rege Mihai I, nu este albastru de Voronet, care sa dainuie peste veacuri.
„Stiu ca numele meu apare pe lista colaboratorilor cu Securitatea, stiu ca sunt pe o lista, dar nu ºtiu cum a ajuns numele meu acolo. Eu nu am colaborat niciodata cu Securitatea”, a afirmat principele Radu Duda.
Principele Radu a negat orice legãturã cu Securitatea. Dar il intreb pe acest principe de doi bani, ajuns principe prin faptul ca s-a straduit sa se transforme in parazit al unei foste regalitati: cati din cei contactati de Securitate refuzau „oferta”, facuta de obicei in termeni duri si sub amenintarea pierderii unei vieti mai comode? Mai ales cand era vorba de indeletniciri si functii care inlesneau plecari peste hotare? Iar domnul Duda, actor pe vremea aceea, urma sa fie valet intr-o piesa in care jucau monstri sacri ai teatrului romanesc, trupa care sustinea spectacole intr-un turneu in strainatate.
„Vreau sa se stie clar ca am refuzat orice colaborare cu Securitatea „, a mai afirmat principele Radu.
Bun, dovedeste-mi-o, frate, si fac mea culpa si-mi pun cenusa pe chelie. Caci eu, daca-ti cer sa-mi imprumuti o suma mai maricica, pe chestia ca am bani in banca sau mai stiu eu unde si ti-i dau inapoi, te si grabesti sa-mi dai? Sau daca afirm ca sunt mare poet sau romancier, ma crezi pana nu citesti ceva scris de mine?
Prezenta numelui sau pe lista posibililor colaboratori ai Securitãtii este legata de invitatia pe care a primit-o de la un sef al Securittaii de la Iasi in 1986, cand trebuia sa plece intr-un turneu in Israel alaturi de Olga Tudorache si Victor Rebengiuc. Principele a povestit ca a fost invitat sa colaboreze inainte de plecare, dar a refuzat, motiv pentru care plecarea a fost oprita si deblocata apoi datorita numelor importante de pe afis.
In ce priveste fondurile sale de campanie, Radu Duda a mai precizat:
„Banii Casei Regale nu sunt ai mei, sunt ai regelui Mihai, iar veniturile mele sunt foarte modeste si nu voi participa cu fonduri proprii la campanie”, a afirmat principele Radu.
Dar zecile de miliarde pe care i le-a dat statul roman ani la rand ca sa fie „reprezentat”, unde sunt? Ca doar nu i-o fi cheltut pe toti, el mancand si dormind la socu-su.
Si in legatura cu veniturile sale actuale si modeste, dupa cum afirma, de ne nu ne spune clar, pe sleau: „Ba, uitati-va, asta si asta fac si primesc atat si atat”. Clar si transparent, ca sa-i vedem curatenia sufleteasca a intentiilor!
Printre altele, principele Radu a adus lamuriri si in ceea ce priveste titulatura sa.
„In buletin apar ca Radu al Romaniei Duda, pentru ca titulatura de Hohenzollern-Veringen este trecuta in subsidiar de titulatura romaneasca. Asa este de 143 de ani. Asadar la Cotroceni, oamenii pot sa mi se adreseze cu, sau „, a afirmat principele Radu.
Uite-l pe printisor ca se si vede la Cotroceni si da de pe acuma indicatii cum sa-si pregateasca angajatii de acolo limbile de lins, cu ambele titluri sau cu unul dintre ele. Dar principele uita ca mai trebuie lamurita situatia sa de viitor om politic si de CNSAS, care, pana acuma, nu avea de ce sa il bage in seama. Iar pe acolo exista un anume tip, Mircea Dinescu, om care iubeste aceasta coliba regala mai ceva ca pisica soarecele. Si cred ca Dinescu va scormoni in hartoagele de acolo mai ceva ca un caine dupa osul ascuns. Ia sa vedem ce ne va spune atunci Herr Radu Duda?

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.