Radovan Karadzic

Radovan Karadzic

0 54

Se zice ca arestarea lui Karadzic a fost salutata cu bucurie de SUA, UE, Sarajevo si alti interesati
Eu, unul, nu m-am bucurat si voi fi pus, probabil, in insectarul necivilizatilor, adica a celor ce nu-si pleaca, la ordin, capul si le place libertatea dreptatii. Istoria va pune o floare pe insectar.
Radovan Karadzic nu a vrut decat sa-si stie pamantul natal al lui si al conationalilor. Pentru asta a luptat si, poate, uneori a gresit prin asprime. In alte cazuri rezultatul asprimii luptei se numeste nevinovat “victime colaterale”. In cazul Karadzic sunt crime de razboi.
Discutabil, caci niciun animal nu te musca daca nu se simte amenintat sau lovit in existenta.
Dar civilizatia care a distrus nu numai Iugoslavia, ci si Cehoslovacia sau chestia cu Kosovo si doreste sa continue, a hotarat sa moara capra vecinului, ca sa-i pasca iarba. S-ar putea ca intr-o zi sa-i stea in gat.
Multi il socotesc pe Karadzic patriot, si de aceea acesta a reusit sa nu fie gasit 13 ani de catre niste justitiari dubiosi. Pana la urma acestia l-au prins, cu ajutorul unui guvern cu spinare de cartilagiu, ceea ce este de mirare la sarbi.
L-au prins la Belgrad, unde locuia intr-un apartament inchiriat. Vecinii il socoteau un batran cu interese in bioenergie si medicina alternativa, Karadzic lucrand intr-un cabinet medical in domeniu.
L-au prins la 63de ani, arestarea dovedind frica de capacitatea persoanei si personajului.
Vor urma luni si luni umplute cu neplacerile unui proces cu actori regizati conform scenariului absurd, dupa care pica si capul care trebuie, in viziunea celor interesati
Regret ca nu voi mai fi pe pamant peste 50 de ani ca sa asist la reabilitare. Si la condamnarea altora, mult prea pricinuitori de rele.
Dar asa este istoria.
Oare chiar trebuie sa fie asa?

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.