Radio România Brașov FM a împlinit un an de emisie; cu această...

Radio România Brașov FM a împlinit un an de emisie; cu această ocazie, radioul public din Brașov a organizat un spectacol caritabil, în beneficiul Hospice Casa Speranței

1 95

Sala Patria a găzduit vineri, 28 februarie, un spectacol extraordinar, așa cum rar s-a văzut la Brașov, în ultimii ani! A fost vorba despre un eveniment caritabil, pus la punct de Societatea Română de Radiodifuziune, cu ocazia împlinirii unui an de emisie al celui mai nou post public de radio, Radio România Brașov FM. Evenimentul sărbătorit a fost donat celei mai cunoscute instituții sociale de tratament și îngrijire paleativă din municipiu, Hospice Casa Speranței. Astfel, încasările provenite din vânzarea biletelor de intrare la spectacol, au fost donate acestui centrului din Brașov a Hospice Casa Speranței. S-au strâns astfel câteva zeci de mii de lei, în beneficiul bolnavilor incurabil.

La invitația colectivului Radio România Brașov FM, au răspuns mulți brașoveni, care au venit la sala Patria, pentru a fi alături de această aniversare dar și pentru a contribui la susținerea activității Hospice Casa Speranței. De asemenea, au răspuns invitației, artiști de marcă ai scenei românești și internaționale. În deschiderea evenimentului, cunoscuții pianiști Horia Mihail și Dragoș Dimitriu au susținut un concert de pian ,,la patru mâini”, care a încântat atmosfera. O sincronizare perfectă a celor doi, care au cântat la același pian, o expresivitate remarcabilă a acestora, au smuls ropote de alpauze, după ce au fost interpretate cu măiestrie piese muzicale celebre, printre care și Rapsodia Română a lui George Enescu. Apoi, au urcat pe scenă Big Band-ul Radio România, dirijat de reputatul Ionel Tudor, care l-au acompaniat pe Berti Barbera, un foarte apreciat actor, cântăreț, compozitor și prezentator de televiziune din România, care, la rândul său, a fost aclamat în picioare de spectatori, după excelentul recital cu melodii de blues, pentru orice vârstă.

 A fost o reprezentație de zile mari, al unor artiști, care au aderat benevol la ,,ideea de a ajuta pe alții, de a face un bine în ziua de astăzi”, așa cum s-a exprimat pe scenă Berti Barbera. Evenimentul a fost moderat de Bianca Bucă, știristă la Radio România Brașov FM, în sală fiind prezenți redactorii, reporterii, realizatorii postului de radio public din Brașov, dar și reprezentanți ai posturilor publice de radio din alte orașe, Constanța, Iași, București, Tg. Mureș, precum și reprezentanții Radio România Cultural și Agenției de presă RADOR, a Radiodifuziunii Române, care au participat la aniversarea colegilor lor. Au onorat invitația și președintele director general al Societății Române de Radiodifuziune, Georgică Severin, care a vorbit despre realizările și perspectivele postului public de radio din Brașov dar și Gabriela Tokeș, directorul Hospice Casa Speranței Brașov.

,,O seară la înălțimea muzicii de mare clasă am trăit la cea dintâi aniversare a prietenilor de la Radio România Brașov FM, cu pianiştii Horia Mihail şi Ioan Dragoș Dimitriu, care ne-au făcut să vibrăm la Rapsodia Română, într-un recital de pian la patru mâini. Cu Berti Barbera şi Big Band-ul Radio, care s-au jucat cu măiestrie şi precizie în ritm de blues. Mulțumim prieteni dragi, pentru că ați transformat aniversarea voastră în prilej de fapte bune pentru pacienții Hospice Casa Speranței”, se arată în postarea pe facebook a Centrului de Tratament și Îngrijire Paliativă de la Brașov.

D.D.

COMENTARII

 1. Felicitari Radio Brasov!!
  Chiar v-ati impus pe o piatza interesanta si …ascultata a Mass-media!
  Zau ca sunti ascultati!!
  Va dau un sfat: mai multa informatie locala ; caci de-aia este „post local!!”
  Nu strica nici mai mult sport local!! Inclusiv „transmiteri directe”
  ca ale posturilor din Bucuresti…care transmit si „evenimente” regizate din vreme!
  In plus aveti doua crainice cu „voci” peste cele din Bucuresti!!
  Adaugati … mai multa „spontaneitate”!
  Succes !!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.