RADARE pe raza municipiului Brasov

RADARE pe raza municipiului Brasov

0 180

Atentie la RADARE! Pentru ca se apropie week-end-ul si vremea de afara ne imbie sa iesim la plimbare, ne-am gandit ca ar fi nevoie sa va dam cateva sfaturi utile din trafic. Traficul brasovean este din ce in ce mai aglomerat, dar cu toate acestea, se gasesc soferi nerabdatori care apasa putin mai tare pedala de acceleratie pentru a ajunge primii la … urmatorul semafor!
Pentru cei mai grabiti dintre dumneavoastra, iata aici cateva puncte de reper unde Politia Brasov a plasat cateva camere pentru a-i tempera pe soferii vitezomani. Surpriza cu amenda din trafic va sosi pe adresa de resedinta a masinii din dotare.
Astfel, pe nu mai putin de sapte artere aglomerate din oras au fost montate sisteme de supraveghere radar.
Un astfel de dispozitiv fix se afla pe Bulevardul Saturn. Edilii au declarat ca scopul montarii acestor radare fixe este si de a combate cursele ilegale de masini pe strazile orasului, pentru a fluidiza blocajele de trafic sau pentru a supraveghea zonele aglomerate ale Brasovului.
Imaginile surprinse de camerele de supraveghere vor putea fi vizionate in timp real de Primarie, de Politia Rutiera, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Tara Birsei“ si de Jandarmeria Brasov.
1. –o camera in dreptul centrului comercial Schneid, la iesirea din oras spre Sibiu pe partea stanga
2. – doua camere – cate una pe fiecare sens de circulatie, sunt amplasate in Triaj, in zona podului rutier de la iesire spre Sfantu-Gheorghe.
3. – doua camere au fost montate pe Bulevardul Satur: una se afla pe spatiul verde, in dreptul numarului 11, iar cealalta in dreptul Scolii Generale 10, pe spatiul verde, langa Orizont 3000.
4. – doua camere – la intrarea in Brasov, in zona hipermarketurilor de pe Calea Bucuresti: una se gaseste in dreptul societatii IATSA, la sase metri dupa ultimul stalp de iluminat public, iar a doua este la 30 de metri dupa intersectia cu aleea de acces industrial, pe partea stanga in sensul de mers spre oras.

„Alaturi de radare vor fi instalate si 21 de camere de supraveghere. Prin acestea vom supraveghea traficul din marile intersectii si din sensurile giratorii. Vom putea astfel sa eliminam blocajele, schimband culoarea la semafor atunci cand este nevoie. Avem si doua camere de supraveghere mobile, pe care le vom folosi cand sunt manifestatii, concerte si alte evenimente de acest gen”, spune Sorin Toarcea, purtatorul de cuvant al Primariei Brasov.
Costul total al aparaturii instalate este apreciat la nivelul de doua milioane de euro. Costurile acestei investitii vor fi recuperate prin amenzile date vitezomanilor.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.