Rabla continua in 2009

Rabla continua in 2009

0 120

Programul de innoire a parcului auto va continua si anul viitor, incepand cu 1 ianuarie 2009, pentru un numar estimat al masinilor scoase din uz de 60.000 unitati, dublu fata de cota stabilita pentru acest an, prima de casare fiind mentinuta la 3.000 lei.
Decizia a fost luata in sedinta de miercuri a Guvernului.
„Ministerul Mediului are sarcina sa asigure redistribuirea rapida a cotei ramase neconsumate in cadrul programului de reinnoire a parcului auto, in principal catre zona unde exista cerere, care este cea a vehiculelor iefine”, a declarat premierul Tariceanu, precizand ca spera ca de aceasta redistribuire sa beneficieze in principal compania Dacia.
Guvernul a decis, la sfarsitul anului trecut, sa majoreze pentru 2008 prima de casare a autoturismelor vechi, de la 3.000 lei la 4.000 lei, si sa extinda numarul estimat al masinilor scoase din uz, de la 16.500 la 30.000 unitati, cu fonduri suplimentare asigurate din taxa auto, virate la Fondul pentru Mediu.
Anul trecut au fost casate prin programul Rabla circa 16.000 de autovehicule vechi, cu o prima de casare de 3.000 lei pentru fiecare masina.
Programul de innoire a parcului auto, aplicat in ultimii ani, prevede ca pentru orice tip de autoturism mai vechi de 12 ani predat spre casare sa fie achitata o anumita suma, sub forma unei prime constituita ca avans pentru achizitionarea unei masini noi.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.