Rabia mai bantuie prin judet

Rabia mai bantuie prin judet

0 57

Din cele 10 focare de rabie ce fusesera constatate in judetul Brasov, patru au fost stinse prin mijloace specifice de aplicat in asemenea cazuri.
Din pacate au mai ramas in judet inca sase focare, tinute, este drept, sub control, dar totusi periculoase, deoarece nu se pot ridica ziduri de netrecut pentru animalele bolnave. Pana acuma au fost depistate ca bolnave si apoi anihilate opt vulpi, doi bursuci, doi lupi, un caine vagabond si un pui de urs de un an. Animalele au fost omorate parte de localnici, parte de vanatori.
Directia Sanitar-Veterinara recomanda evitarea contactelor cu animalele prezentand comportamente ciudate sau atingerea de animalelor moarte. Animalele din zonele afectate trebuiesc tinute, pe cat posibil, in curti, fara acces la libertate inafara ograzii.
In sensul prevenirii extinderii rabiei, Directia Sanitar-Veterinara a hotarat strangerea cainilor vagabonzi, potentiali transmitatori ai acestei teribile si neiertatoare boli. Acestia, dupa un minutios examen de laborator, vor fi vaccinati antirabic si li se va da drumul, spre linistirea iubitorilor de animale.
In context, populatia este rugata sa semnaleze orice caz de comportament ciudat la animalele din preajma lor.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.