Putine facilitati pentru persoanele cu handicap din Brasov

Putine facilitati pentru persoanele cu handicap din Brasov

0 120

Directorul Directiei de Asistenta Sociala a Persoanelor cu Handicap din cadrul Directiei de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Brasov, Luminita Tarziu, este nemultumita de facilitatile pe care autoritatile brasovene le pun la dispozitia persoanelor cu handicap. Potrivit acesteia, in afara centrelor de ingrijire si asistenta, a centrelor de zi si a centrelor de recuperare, nu prea mai exista alte facilitati pentru cele 2.200 de persoane cu probleme de vedere si 500 cu probleme de auz din judetul Brasov.


Pentru copiii nevazatori s-a dat in folosinta anul trecut in municipiul Brasov un centru de zi cu program intre orele 8,00-16,00, dupa care ei se intorc in familie. Centrul a fost construit cu finantare externa, iar primaria municipiului a pus la dispozitie terenul. Autoritatile spera ca prin crearea acestui centru, fenomenul de abandon al copiilor cu asemenea probleme sa se diminueze, iar integrarea lor sa se faca cu mai multa usurinta.


In prezent, in centru sunt 10 copii desi capacitatea este de 35 de copii. Presedinta Asociatiei Catharsis, Azota Popescu, unul dintre finantatorii centrului, a declarat ca aceasta situatie se datoreaza reprezentantilor Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Brasov, care nu se preocupa sa asigure transportul acestor copii din diverse zone ale municipiului la sediul centrului, aflat la marginea Brasovului.


Copiii din centru invata sa scrie si sa citeasca cu ajutorul alfabetului Braille, ajutati de sapte psihopedagogi absolventi de invatamant superior, un profesor de sport, un specialist in terapie-ocupationala si doua cadre medicale.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.