Puterea de cumparare a romanilor

Puterea de cumparare a romanilor

0 167

Romania se afla inca mult in urma celor mai multe state europene din punct de vedere economic, lucru care nu mai mai mira pe nimeni.
Cu un PIB pe cap de locuitor exprimat dupa puterea de cumparare standard reprezentand 42% din media UE, romanii sunt codasii Europei.
In Programul de convergenta, specialistii puterii ne ofera o directie optimista spunandu-ne ca „puterea de cumparare a romanilor” ar urma sa treaca de 50% in 2011.
„Din punct de vedere al dezvoltarii economice, Romania desi a recuperat in ultima perioada o parte semnificativa din diferenta fata de media UE, se afla inca cu mult in urma celor mai multe tari europene”, se spune in document.
Cresterea reala a PIB-ului pentru 2009 este estimata la 2,5%, iar pentru 2010 si 2011 este prognozata o crestere economica de 4,5% si, respectiv 5,5%.
In document nu se spune nimic ce se va intampla daca in 2009 va trimite „puterea de cumparare a romanilor” intr-o zona mai micadecat in prezent. Practica, dupa cum a fost condusa Romania pana in prezent, tinat de a juge pentru romani la 50% din puterea de cumparare a europenilor, este politicianista si lipsita de fundament economic sau de o strategie viabila.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.