PUTEREA a luat decizii ce lovesc direct in securitatea nationala, in siguranta...

PUTEREA a luat decizii ce lovesc direct in securitatea nationala, in siguranta si nivelul de trai al populatiei,

0 39

Deciziile care se iau, in prezent, in Romania, pentru anul 2012, lovesc direct in securitatea nationala, in siguranta si nivelul de trai al populatiei, conducand la o inegalitate sociala fara precedent, a declarat, sambata, la Suceava, in cadrul Adunarii Generale a Organizatiei municipale a PSD Suceava, vicepresedintele social-democrat, deputatul Iulian Iancu.

Niciodata Romania nu a fost mai puternic polarizata
„Niciodata Romania, si puteti constata inclusiv in cadrul acestui judet (n.r. – Suceava), nu a fost mai puternic polarizata. Un numar tot mai restrans, al celor care au de toate, nu le lipseste nimic, si un numar tot mai mare al celor care se lovesc de greutati si, chiar, lupta pentru a supravietui”, a spus Iancu.
El a criticat deciziile presedintelui Romaniei, Traian Basescu, dar si ale Guvernului, majoritatea luate fara consultarea populatiei, in ciuda faptului ca toate masurile austere o vizau direct, cu implicatii dramatice.
„Ma gandeam la decizia presedintelui, care nu a consultat nici poporul, nici elita conducatoare a poporului sau. A spus da, noi Romania, ne angajam in 0,5 % deficit structural. (…) Corect ar fi sa intelegem ce se intampla in anul 2012 cu noi, daca s-a luat acest angajament. Observam ca prima masura este luarea masurilor de ajustare sociala si fiscala in Romania. Prezentare termen, pana in martie. A fost cineva consultat? Cum a fost construit bugetul pentru anul viitor? Cu masuri impotriva pensionarilor, sistemului de educatie, sistemului de sanatate si agriculturii romanesti. Ce mai pot taia aici? (…) Se limiteaza sansa noastra de a asigura resursele financiare pentru investitii. (…) Dupa cum este constituit bugetul, nu exista nici cea mai mica speranta de imbunatatire a nivelului de trai”, a spus Iancu.
In opinia acestuia, „lupta este inegala si dictatoriala”, coruptia fiind generalizata.
„Noi nu putem sa venim cu un tip de mesaj similar acestor oameni. Vazandu-i cum evolueaza pe cei de la PDL, credeti-ma ca intri intr-o fraza celebra a lui Frederic cel Mare care spunea: Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult animalele. Deci oamenii acestia au un comportament care nu mai are nicio legatura cu comportamentul normal, uman. Sunt orbiti si de putere, sunt orbiti de bani. Nu mai vorbim ca sistemul este corupt. Coruptia este insusi sistemul”, a spus Iancu.
Totodata, Iancu este de parere ca trebuie mobilizate toate resorturile institutionale, legale, pentru a impune programe viabile care, implementate, sa scoata tara din criza.
„Noi nu venim cu o lupta ideologica sterila de dusmanie, noi venim cu programe corecte. Si va dau un singur exemplu. Daca lipsesc 450 de milioane de euro la pensii, anulam un sigur contract. Contractul facut cu societatea Rudnap facut pentru exportul de energie si am facut imediat 450 de milioane euro”, a spus Iancu.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.