Purificarea ficatului si a vezicii biliare primavara

Purificarea ficatului si a vezicii biliare primavara

0 231

?Ficatul si vezica biliara sunt in mod special afectate de catre alimentatia din timpul iernii, foarte bogata in calorii, in grasimi si proteine (mai ales de origine animala), care le supun la grea incercare. Din acest motiv, la inceput de primavara este extrem de utila o cura care sa ajute la curatarea si stimularea lor.



  • Cura de ridichi de luna – se consuma in fiecare zi, minimum 7 ridichi de marime medie, preparate sub forma de salata, asezonata cu otet de mere, putin ulei de masline, frunze de patrunjel si frunze de ridiche (care sunt de asemenea comestibile si foarte sanatoase). Cura se tine minimum zece zile si are efecte puternice antiinfectioase, de stimulare a activitatii ficatului, de dizolvare a eventualilor calculi biliari.
  • Leurda – frunzele acestei plante de padure, de un verde inchis si mirosind puternic a usturoi, au un extraordinar efect reglator asupra unor procese de producere a elementelor figurate ale sangelui. Se consuma sub forma de salata, asezonata cu mult patrunjel taiat fin si suc de lamaie, in cure de minimum doua saptamani.
  • Rostopasca – este probabil cel mai puternic tonic, stimulent, regenerativ si antiinfectios hepatic din flora noastra. Se administreaza mai ales sub forma de tinctura (pe care o gasim in farmacii si magazine cu produse naturale), cate o lingurita diluata intr-un pahar de apa, administrata de 3 ori pe zi, pe nemancate. Cu acest remediu se face un tratament de minimum 4 saptamani. Este recomandat cu predilectie celor care au afectiuni hepatice cronice evolutive, avand o actiune deosebit de intensa.
  • Sucul de frunze de papadie – doua maini de frunze de papadie proaspat culese se spala bine, se taie cat mai marunt si se pun la macerat vreme de 3-4 ore, in jumatate de litru de apa, dupa care se filtreaza. Sucul amar care se obtine se consuma pe parcursul unei zile, in cure de cel putin 2 saptamani. Are efect decongestionant asupra bilei, stimuleaza activitatea ficatului, este un excelent adjuvant in hepatita cronica (inclusiv formele evolutive), in diskinezia biliara, in tulburarile digestive si de alta natura, conexe cu disfunctii ale ficatului si ale vezicii biliare.
  • Sucul de lamaie ?– se obtine simplu din doua lamai cu coaja, care se spala foarte bine si apoi se taie in felii cat mai subtiri. Peste feliile de lamaie se adauga un litru de apa plata sau de izvor si se lasa la macerat vreme de patru-sase ore la temperatura camerei. Dupa macerare, se filtreaza preparatul cu gust amar acrisor care rezulta, adaugand eventual si putina miere sau zahar brun. Se consuma pe parcursul unei zile, cate un litru de suc, pe o perioada de minimum o saptamana.
  • Trei frati patati – planta uscata se macina cu rasnita electrica de cafea pana cand se obtine o pulbere fina. Se administreaza din aceasta pulbere cate o lingurita, de patru ori pe zi, cu putina apa

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.