PUNETI MANA PE CONSTITUTIE, mai LATRAILOR!

PUNETI MANA PE CONSTITUTIE, mai LATRAILOR!

0 559
Cristian Tudor Popescu, de cand nu se mai inchipuie „Crucisatorul” presei romanesti, a anuntat infiintarea unui ONG pentru donatorii de venin autentic impotriva tuturor, in capul listei punandu-se chiar Domnia sa! Caci la ce „otravuri” poate scoate de sub ranjetul acela de „intransigent”mereu la datorie, nu-l intrece nici un alt latrau …de dreapta; poate Feldman Alexandru.
Si individul asta ce se socoate scriitor, dar traieste…bine (!) doar din profesia de vechi deputat fesenist, liberal, basist, si mai nou, lingator de clante pe la Comunitate!
Dar sa te dai intransigent, acuzand Parlamentul ca se pune de-a curmezisul Justitiei, fara sa citesti – macar asa, de-o curiozitate – sa vezi ce zice Constitutia, ca e subtirica…este de neadmis, facind spume la televizor, doar ca sa te vada „sefu” de la partid, ori pentru o „colaborare” interesata la o emisiune oarecare… Ca sa nu mai aberam cu tot felul de povesti despre „obstructionarea justitiei” invitam pe cei care bat campii cu comentarii absurde sa faca efortul dea citi un singur Articol din Constitutie, nr.72, despre imunitatea parlamentara!!
 
Imunitatea parlamentara – ARTICOLUL 72 (1) Deputaţii şi senatorii nu pot fi traşi la răspundere juridică pentru voturile sau pentru opiniile politice exprimate în exercitarea mandatului.
 
(2) Deputaţii şi senatorii pot fi urmăriţi şi trimişi în judecată penală pentru fapte care nu au legătură cu voturile sau cu opiniile politice exprimate în exercitarea mandatului, dar nu pot fi percheziţionaţi, reţinuţi sau arestaţi fără încuviinţarea Camerei din care fac parte, după ascultarea lor. Urmărirea şi trimiterea în judecată penală se pot face numai de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Competenţa de judecată aparţine Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.
 
(3) În caz de infracţiune flagrantă, deputaţii sau senatorii pot fi reţinuţi şi supuşi percheziţiei. Ministrul justiţiei îl va informa neîntârziat pe preşedintele Camerei asupra reţinerii şi a percheziţiei. În cazul în care Camera sesizată constată că nu există temei pentru reţinere, va dispune imediat revocarea acestei măsuri.
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.