Pulul si coaia

Pulul si coaia

0 66

Desi potentatii NATO au parasit Romania, se pare ca una dintre servietele atomice – cel mai bine pazite obiecte de la Summit – s-au ratacit prin Bucuresti. Articolul, din piele maro, a fost vazut ultima data la restaurantul „Doi cocosi” din Capitala, acolo unde s-au intalnit – absolut intamplator, spun protagonistii – Sorin Cartu, antrenorul Daciei Mioveni, si Victor Becali, mana dreapta a varului sau machidon Gigi Latifundiarul.
Totul se potriveste. Servieta apare natural dupa ce Gigi vorbise insistent la inceputul returului despre butoane, pe care se declara pregatit sa se joace. Suntem prea aproape de summit ca sa nu stim ca unor butoane le sade cel mai bine intr-o servieta.
In editia de campionat despre care se credea ca va contine cele mai putine blaturi, ca prea era presa cu ochii pe fotbal, s-au petrecut deja manarii grosolane. Doar parcursul chinuit si extrem de norocos al Stelei este suficient pentru a naste cele mai solide suspiciuni.
Vestea buna legata de aparitiei servietei este ca manierele ciobanului din Ghencea s-au mai cizelat. Jiji nu mai fuge cu plasa cu bani dupa diverse loturi de fotbalisti si a invatat sa aranjeze cascavalul in servieta. Aoleo, am spus bani si cascaval? Nici vorba! Servieta era, de fapt, jocul de table al lui Netoiu, care are, vorba lui Gigi, „pulurile mai mari”.
Dupa explicatiile lui Gigi Becali, ceata din fotbal s-a mai limpezit. Liga Profesionista nu mai este o magazie de petarde, gata sa se aprinda de la bricheta aruncata in partida de trista amintire Rapid-Steaua, 0-3 la masa verde dupa un 1-0 meritat in teren. Manevrele murdare din fotbal sunt de fapt o agitatie nevinovata in curtea de pasari din spatele stanei. Unde mai mult de doi cocosi, toti pintenati, cu pulurile mari si coiurile grele, se intalnesc intamplator ca sa puna la cale cate o partida din Liga lui Mitica. Unde nu se mai joaca de mult fotbal, ci are loc o competitie foarte romaneasca, neomolgata inca, de masurat cine are pulurile mai mari.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.