Pulpa de fictiune din Romanica

Pulpa de fictiune din Romanica

0 66

Campania care se duce acum la televizor este mai dihai decat aia oficiala: candidatii spun exact ce le trece prin cap si nici nu trebuie sa se supuna rigorilor stabilite de CNA pentru aparitiile electorale. Traian Basescu a facut deja turul aproape complet al televiziunilor care il intereseaza, Emil Boc continua sa apara, desi nimeni nu poate spune cu precizie in ce fel de calitate o face, dupa ce publicul pare aproape convins ca bataia pe fotoliul de premier se da intre Croitoru si Iohannis.
In privinta celui din urma incerc un lejer regret, cand ma gandesc cat de aproape sunt politicienii care l-au combinat la Palatul Victoria sa compromita aura de neamt competent si nebalacarit inca in zoaiele dambovitene pe care o are. L-au adus mai intai cu surle si trambite la Bucuresti, intr-o atmosfera atat de entuziasta incat parea ca va continua hat pana la alegeri si la inscaunarea lui drept prim-ministru de drept. S-a intors apoi in Sibiu, ca sa revina la discutiile cu liderii coalitiei spontane create in Parlament, amenintata sa crape dupa ce Geoana da semne ca vrea sa traga hais cand Antonescu tine cea. Intre cele doua momente s-a consumat propunerea Lucian Croitoru a lui Traian Basescu, lasand impresia ca varianta Iohannis este civilizata, curatica dar hazardata. Asa ca a doua vizita a lui Iohannis – cu siguranta cel mai des rostit nume pe ecranele televizoarelor – a fost evacuata de incarcatura dramatica a propunerii comune pe care o reusisera dupa atata amar de vreme doua partide altminteri destul de dusmanoase unul fata de celalalt.
Ca sa aveti o idee despre cat de des a fost pomenit numele neamtului pe sticla, trebuie sa vizionati pe youtube un filmulet care selecteaza cuvantul „fuck” din filmul „Pulp Fiction” al lui Quentin Tarantino. Dupa ce audiati montajul, in care protagonistii scot fuck-uri pe gura cu o frecventa care ar duce CNA-ul la apoplexie, va veti intreba daca mai exista si alte replici in filmul asta.
Mai exista, si inca bune, ceea ce nu il face insa sa coboare sub bulina cu 18 ani cu care ar fi insemnata la noi pelicula. Asa si cu Iohannis – in ultimele 10 zile, putine cuvinte s-au incumetat sa mai stea in gura politicienilor alaturi de numele neamtului de la Sibiu. Va spun asta, ca sa va pregatesc pentru eventual scuza a fortarii propunerii lui Croitoru – sau a oricui altcuiva – de catre Traian Basescu. Domnia sa face critica in thriller-ul politic numit Romania si va da o alternativa mai placuta la auz. Mai ales ca se aude ca acelasi Croitoru ar avea chiar el timpanele cam dezvoltate.
Asta ar fi doar pulpa de fictiune dintr-o Romanica in care proportia de real si artificial sunt dozate ergonomic.
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.