Pui dezinfectati cu clor

Pui dezinfectati cu clor

0 91

In cazul acesta nu este vorba de halele unde sunt crescuti puii, ca acestea sa fie dezinfectate cu clor, ci de puii insisi, taiati si pregatiti pentru vanzare.
Comisia Europeana a aprobat importul, din SUA, de carne de pui dezinfectata cu clor.
Se stie ce iz insuportabil are clorul si cat de nociv poate fi in cantitati mai mari. Cu toate acestea carnea de pui exportata de SUA spre tarile Uniunii Europene – si nu numai – este dezinfectata cu aceasta solutie.
Dar, cu toata unda verde data de Comisia Europeana, multe tari nu accepta asemenea importuri, tocmai din teama imbolnavirii cumparatorilor si consumatorilor.
In acest sens se poate arata ca s-a hotarat inscriptionarea pe eticheta ambalajului a faptului ca respectivii pui sunt tratati cu clor, tocmai pentru a lasa cumparatorilor posibilitatea optiunii.
Oare ditamai americanii, cu tone de cercetatori si oameni de stiinta in posesie, chiar nu au gasit o metoda de dezinfectie mai putin banuita de a fi eventual nociva prin consumul puilor tratati astfel?
Numai gandul de a consuma asa ceva iti da senzatia ca te afli intr-un spital comunal, cu buda in curte.
Sa vedem cum vor reactiona, fata de aceasta problema, autoritatile de resort romane, caci noi ne-am mai confruntat cu probleme prin importul de pulpe de pui americane, cand US Army si-a reimprospatat stocul de rezerva cu asemenea carne, pulpele fiind congelate si, probabil, purtate de puii traitori pe vremea lui Winnetou.
Si ma mai intreb daca presedintele Bush & trupa mananca tot asemenea pui, sau lui ii stau in gat, acest pasaret tratat cu clor fiind destinat doar natiilor “inferioare”.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.