Pui de urs salvat din cusca unei pensiuni

Pui de urs salvat din cusca unei pensiuni

0 207

Ursuletul de doi ani a fost recuperat marti de comisarii Garzii de Mediu, de la o pensiune din apropiere de Fagaras, dupa care a fost transferat la Rezervatia de la Zarnesti. Comisarii au gasit intr-un sat fagarasean si un caprior pe care l-au lasat in custodia localnicului pina la finalizarea cercetarilor. Cei doi fagaraseni risca amenda intre 30.000 si 60.000 de lei sau inchisoare intre trei luni si un an pentru tinerea animalelor in captivitate.
Ursuletul a fost gasit intr-un tarc in spatele curtii unei pensiuni din satul Calbor, comuna Beclean de langa Fagaras. Proprietarul a fost cooperant si a permis transferul animalului la Rezervatia de la Zarnesti. Cristina Lapis, directorul Asociatiei Milioane de Prieteni, spune insa ca ursuletul va ramane pentru totdeauna aici si nu va mai putea fi redat padurii din care provine, pentru a depasit varsta la care se mai putea adapta.
Gospodarul care crestea capriorul in curtea ca pe un animal domestic este din Dragus. Vrand sa le faca un hatar copiilor, omul va fi acum amendat pentru privarea animalului de libertate. Politistii au lasat capriorul in custodia barbatului pana la finalizarea cercetarilor.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.