Puchianu da replica „baronului” Cancescu

Puchianu da replica „baronului” Cancescu

0 226

Deputatul PD Dumitru Puchianu a tinut ieri sa dea o replica acuzatiilor pe care presedintele Consiliului Judetean Brasov, Aristotel Cancescu (liderul PNL Brasov), le-a facut recent la adresa democratilor privind faptul ca ar fi facut presiuni la Traian Basescu pentru a fi cercetat de procurorii DNA, sustinand ca nu este de mirare ca liderul liberal local a ajuns in atentia DNA, pentru ca asa se intampla cu „baronii”


„Cancescu este unul dintre cei mai nocivi baroni locali. Ii depaseste pe Mischie si Oprisan si ar trebui sa fie atent la ce s-a intamplat cu acestia!”, a declarat ieri Puchianu.


?


Pe de alta parte, Puchianu a recunoscut ca l-a reclamat pe Cancescu la DNA, dar pentru o peveste mai veche cu niste firme in care parlamentarul si rude ale actualului presedinte de la judet, au fost actionari, iar Cancescu a adminsitrat acele societati ducandu-le in faliment.


?


Mai mult, deputatul PD s-a declarat mirat ca institutiile abilitate sa verifice activitatea administratiei judetene in privinta executiei bugetare din ultimii doi ani, „asemenea Camerei de Conturi”, n-au facut verificari, desi au existat repetate sesizari si solicitari in acest sens ale parlamentarilor democrati. „Am primit doar un raspuns sec, potrivit caruia s-a facut un control in acest an din parte Curtii de Conturi. In schimb, la municipalitate acum se deruleaza a patra verificare din acest an!”, a explicat Puchianu.


?


Democratul a sustinut ca nici incercarile sale de a obtine date despre modul in care sunt cheltuite fondurile de la CJ Brasov nu s-au soldat pana pana acum decat cu informari incomplete: „Am primit, saptamana trecuta, dupa mai bine de trei luni, o situatie cu estimarea bugetara pentru acest an, fara a mi se da si ceea ce s-a realizat. Prin urmare, eu consider ca nu mi s-a raspuns la intrebare, asa ca ma voi adresa instantei”.


?


Puchianu a mai afirmat ca are dovezi privind modul dicretionar in care Aristotel Cancescu a folosit bugetul CJ, exemplificand modul in care s-a organizat licitatia pentru concesionarea intretinerii drumurilor judetene. Potrivit parlamentarului, o simpla lectura a caietului de sarcini arata clar ca aceasta s-a desfasurat discretionar. „Cancescu a avut interes ca o anumita firma sa castige! Acum acuza institutiile publice centrale ca i-au impus sa reia licitatia si ameninta ca le va da in judecata, in loc sa fi reluat licitatia la timpul ei”.


?


In replica, presedintele CJ Brasov, Aristotel Cancescu, l-a indemnat pe Puchianu sa caute „baroni” locali la… municipalitate: „Numai acolo se cumpara asfalt cu 12 euro/mp, in timp ce pretul practicat in UE este de 8 euro/mp”. Cancescu a sustinut ca singurul criteriu in baza caruia a aleasa firma care urma sa intretina drumurile a fost tariful mic practicat.


?


Marius Ola

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.