Puchianu anunta razboi coruptiei locale

Puchianu anunta razboi coruptiei locale

0 113

Democratii din Romania au o problema. Iau totul de-a gata, fara nicio cracneala, indiferent ce ecouri ar avea, de la seful lor neoficial: Traian Basescu. Un bun si cel mai evident exemplu este Emil Boc, care, la fiecare declaratie a presedintelui, belicoasa sau nu, da afirmativ si supus din cap. Gestul acesta pare sa-l urmeze, intr-o masura putin mai mica ce-i drept, Theodor Stolojan, apoi reprezentantii PD-ului din teritoriu.


Daca Basescu a criticat coruptia de la nivel central si local, supusii lui iau masuri. Ca si cum ar fi prima persoana careia nu-i convine coruptia din Romania. Dupa discursul de miercuri, cand seful statului a atras atentia asupra extinderii coruptiei la nivel local, in special in administratie, Dumitru Puchianu, democrat PD de Brasov, ii ameninta pe toti reprezentantii administratiei judetului Brasov. De saptamana viitoare, spune democratul, va porni o actiune de documentare care are ca scop demascarea faptelor de coruptie si a abuzurilor la nivel local in randul celor care au mandat public in administratie sau sunt platiti din bani publici, urmand ca in urma celor constatate sa anunte institutiile abilitate pentru a-si face datoria. Deputatul se refera la tot ceea ce inseamna functionar public, director, consilier, viceprimar sau primar in judetul Brasov, din structurile de administratie sau din forurile deliberative.


„Nu voi admite nicio interventie, indiferent despre cine este vorba. Iar daca cineva va incerca sa ma opreasca, voi face publice toate numele”, spune intransingent Puchianu.


Intentia deputatului democrat este una laudabila, dar de ce se comporta ca si cum ar auzi pentru prima data pe cineva vorbind de coruptie, din moment ce coruptia este una din problemele principale cu care se confrunta Romania de cativa ani? Trebuie neaparat sa iasa din gura sefului?


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.