Publicitatea inselatoare va fi amendata

Publicitatea inselatoare va fi amendata

0 51

Directia Generala a Finantelor Publice (DGFP) Brasov anunta contribuabilii brasoveni ca, potrivit art. 7 din Legea nr. 158/2008 privind publicitatea inselatoare si publicitatea comparativa, in vederea combaterii si stoparii faptelor de publicitate inselatoare si de publicitate comparativa interzisa, persoanele fizice si juridice, asociatiile si organizatiile care au un interes legitim, pot sa sesizeze Ministerul Finantelor Publice, respectiv DGFP Brasov. Sesizarile pot fi indreptate impotriva unuia sau mai multor comercianti din acelasi sector.
Publicitatea inselatoare este publicitatea care, in orice mod, inclusiv prin modul de prezentare, induce sau poate induce in eroare persoanele carora i se adreseaza si care, din cauza caracterului inselator, poate afecta comportamentul economic al acestora, sau care, din acest motiv, prejudiciaza ori poate prejudicia un concurent. Publicitatea comparativa este publicitatea care identifica, in mod explicit sau implicit, un concurent ori bunuri sau servicii oferite de acesta.
Prevederile legii se aplica continutului materialelor publicitare si mesajelor publicitare, (oricare ar fi mijlocul de comunicare care face posibil transferul de informatii), precum si comunicatiilor audiovizuale comerciale difuzate in cadrul serviciilor de programe audiovizuale.
Amenzile pentru publicitatea inselatoare sunt situate intre 3.000 si 30.000 de lei.
Sesizarile si plangerile pot fi depuse la Registratura Generala a DGFP Brasov, sau pot fi transmise prin posta la adresa D.G.F.P. Brasov, str. Mihail Kogalniceanu, nr. 7, mun. Brasov, jud. Brasov. De asemenea, persoanele interesate pot solicita informatii suplimentare la Compartiment Ajutor de Stat, Practici Neloiale si Preturi Reglementate, din cadrul DGFP Brasov, et. VI, cam. 606, tel: 0268/308485.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.