Publicitate pe YOUTUBE

Publicitate pe YOUTUBE

0 167

Pauzele publicitare vor acapara acum si Youtube-ul. Google, companie ce detine majoritaea portalurilor video de pe internet, a anuntat ca face teste pentru implementarea unui system de anunturi cu ajutorul caruia internautul va putea alege publicitatea inainte sau in timpul vizionarii unui video.
Dupa ce a achizitionat acest domeniu in 2007 pentru 1100 de milioane de euro, Google a fost incapabil sa gaseasca formula care sa ofere beneficii.
In fiecare minut, internautii descarca 10 ore de video de pe Youtube. Conform unei estimari a analistului Spencer Wang, de la companie de consultanta Credit Suisse, costul pentru stocarea tuturor acestor clipuri intr-un domeniu anume se ridica pana la aproximativ 511 milioane de euro Expertii calculeaza ca Youtube va inchide acest an fiscal cu o pierdere de 338 milioane de euro.
Youtube anuntat ca va include spoturi publicitare in unele dintre video-urile sale. Astfel, Google va cauta sa mai reduca din pierderi aplicand ceea ce marile canale de televiziune fac de ani de zile: introducerea publicitatii. Spectatorul va putea alege intre a viziona un spot de 30 de secunde inainte de emisia videoclipului ales sau va putea opta pentru 4 spoturi mai scurte care sunt inserate pe tot parcursul videoclipului.
Anul trecut, Google a prezentat o noua strategie pentru optimizarea videourilor cu cele mai multe vizionari, botezata drept „buzz targeting”. Compania a creat un algoritm prin care se poate prezice care este video-ul care se va transforma intr-un adevarat fenomen pe internet prin numarul extrem de mare de vizionari. Acest fel de video-uri sunt cele vizate pentru introducerea spoturilor cu pricina.
Insa popularitatea pe acest portal este surprinzator de aleatorie. Video-ul cu cele mai multe vizionari la ora actuala, adunand un numar de 121 milioane de accesari, dureaza 6 minute si in el, necunoscutul comediant Jud Laipply recapituleaza si exemplifica diferite tipuri de dansuri care au fost la moda de-a lungul ultimelor decenii. Un alt mare succes este cel al unui bebelus pe nume Charlie care il musca de deget pe fratele sau Harry. Nazbatia celui mic a fost vizionata de 101 milioane de ori.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.