Psinergia faptelor si meandrele violetului

Psinergia faptelor si meandrele violetului

0 84

La inceput, flacara era oranj si ardea cuminte si portocaliu in laboratorul PD-L, acolo unde se cocea incet strategia de infrangere a lui Mircea Geoana la prezidentiale. Dar pesedeii n-au bagat-o prea tare in seama, fiind ei prea ocupati sa-si intretine propria valvataie rosu-aprins, asa cum sta bine unui partid calit in focul luptei social-democrate. Abia cand a remarcat-o Viorel Hrebenciuc – am putea sa-i spunem Violet de-acum domnului Hrebe? – flacara virase in violet puternic si a parlit procentele cu care sondajele s-au grabit sa-l dea castigator la urne pe Mircea Geoana. Parlitele de procente care, doar cateva ore mai tarziu, se transformasera in cenusa, de presarat peste mormantul carierei politice a liderului PSD.
De care fug acum care-ncotro colegii de partid si sustinatorii de ieri, grabiti sa iasa din raza de actiune a flacarii violet intretinuta la sediul PD-Lde fochistii de serviciu ai lui Traina Basescu, posesori de diplome de parapsihologici, psihotronisti si psinergeticieni. Maharii din PSD au pus deja o distanta ignifuga intre ei si Mircea Geoana, ale carui scenarii cu atacuri energetice din partea lui Traian Basescu le mai sustine doar Mihaela, dragostea lui, Prima Doamna de-o noapte, si probabil soacra-sa, mai experta intr-ale aragazului in calitate de pensionara. In PSD s-au reaprins focurile de veghe ale revoltelor inabusite impotriva mandatului de presedinte al lui Mircea Geoana, caruia congresul care se apropie ii va pune probabil capat. In asteptarea momentului, Adrian Nastase agita aristocratic flacara unei brichete din aur, Miron Mitrea isi dezgheata motorul candidaturii cu somoiogul, ca pe vremea cand era sef de autobaza, iar Marian Vanghelie a aprins ditai focul tiganesc in satra de sector.
Noroc ca la PSD mai exista totusi o minte luminata, capabila sa lupte impotriva misticismului si obscurantismului si fara ajutorul flacarii rosii de partid, numai cu uneltele materialismului dialectic si stiintific. Pentru combustia interna a partidului, Ion Iliescu asteapta un congres adevarat, nu intalnirile cu tovarasi „adunati ca sa aplaude”, cum s-a intamplat pana acum. Respingerea elucubratiilor energetice ale cuplului Geoana si ale specialistilor in flacari violete de care s-au umplut televizoarele de cateva zile sunt in acord nu doar cu inclinatiile recunoscute de liber cugetator, cat mai ales cu competentele specialistului in ape Ion Iliescu. In calitate de expert in hidrologie, postura in care l-a si prins Revolutia, Ion Iliescu a sarit sa stinga vapaile paranormale si ezoterice care ameninta sa cuprinda PSD-ul, convins ca singurul atac energetic care o sa vina dinspre PD-L – daca nu cumva s-a si declansat deja – este ala dirijat de Videanu de la Energie. „Ne-ntoarcem la Nostradamus, ce dracu?” a zeflemisit tatucul Iliescu deviatiile piromane ale colegilor de partid.
Desi pompierul Iliescu tocmai a varsat o galeata de apa rece peste focarele de candidatura din PSD, nu cred ca e atat de convins ca scenariile despre manipularea energetica practicata asupra lui Mircea Geoana sunt un foc de paie. In calitate de produs de partid scolit la Moscova, este imposibil sa nu fi auzit despre agentii psi ai KGB, daca nu cumva tocmai ei i-au incarcat instalatia cat pentru 3 mandate. Asa ca declaratiile sale sunt mai degraba o perdea de apa, in spatele careia se ascunde visul ca partidul sa renasca energetic din urna (de vot a) proprie-i cenusi. Asa ca pasarea aia Phion Ixliescu.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.