PSD vrea la Guvernare

PSD vrea la Guvernare

0 57

Aflat marti la Bran, impreuna cu staff-ul partidului, presedintele PSD Brasov, Mircea Geoana si-a manifestat dorinta ca formatiunea politica pe care o conduce sa ajunga din luna septembrie la guvernare. Totodata, el i-a tinut partea fostului presedinte al Romaniei, Ion Ilisecu, sutinand ca acesta este victima unor jocuri si razbunari politice.


?


Dupa ce luni a vizitat UM Tohan si a criticat doar la iesirea din uzina brasoveana modul in care AVAS s-a preocupat de industria brasoveana, ieri presedintele PSD, Mircea Geoana a sustinut o conferinta de presa la Bran, in vila Cristal, a deputatului Constantin Nita, presedintele fialialei PSD Brasov.


In opinia lui Geoana, actualul cabinet aflat sub conducerea liberalului Calin Popescu Tariceanu, a ,,esuat in modul de a gestiona cresterea economica a Romaniei din ultimii sapte ani si a pierdut lamentabil increderea romanilor si a gestionat penibil absorbtia fondurilor europene”. Mai mult, liderul social-democratilor a declarat faptul ca, din motive sociale, PSD va depune, cel tarziu, pana pe data de 10 septembrie, o motine de cenzura, care, in opinia PSD, sigur va trece. ,,Tema acestei motiuni va fi una sociala, privind veniturile mici de care beneficiaza tinerii, batranii, dar si alte categorii sociale”, a declarat Geoana.


Interesant de amintit este faptul ca liderul pesedist nu a spus nimic despre proiectul privind cresterea pensiilor, sustinut de liberali, dar si de partidul pe care il conduce. De aceea, cel putin declarativ, PSD doreste schimbarea acestui guvern. Conditiile insa sunt clare: ,,Nu vom sprijini un guvern de dreapta, PD – PNL. In urma motiunii de cenzura vom demara discutii cu toate partidele politice, cu toate fortele parlamentare, dar si cu presedintele Traian Basescu”.


Pentru a accede la guvernare, PSD pare dispus sa-i faca pe plac chiar principalului lor contestator din campania electorala din 2004, presedintelui Romaniei, Traian Basescu. Geona sustine ca partidul pe care il coordoneaza va fi dispus in septembrie sa sustina in Parlament legea votului uninominal, „modelul german”. In schimb, liderul pesedist declara nonsalant ca nu exclude posibilitatea „unui guvern monocolor al PSD, un drept castigat in 2004, pe baza votului de atunci”, fapt ce ar reprezenta in opinia intregului staff pesedit o ,,reantoarcere la normalitatea data de votul din alegeri”.?


Totodata, conducerea PSD este solidara cu fostul sef de stat si fondatorul moral al patidului, Ion Iliescu, in ceea ce priveste problema mineriadelor. „PSD nu are de gand sa se dezica de un coleg, care este victima unor probleme politizate de dusmanii personali ai acestuia”.


?


Marius Ola

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.