PSD vanghelizeaza 1 Mai-ul

PSD vanghelizeaza 1 Mai-ul

0 198

PSD-ul se vanghelizeaza pe zi ce trece. Usor dar sigur, verbul “a vangheliza” isi va croi un loc in DEX. “A vangheliza” poate poate aparea in orice discutie, de la oameni simpli la elite, toti vor putea sa folosesca acest nou cuvant, care, bineinteles, va avea si derivatele “vanghelit(a)”, “vangheleste” sau “vanghelitor”. Mai mult probabil ca intr-un viitor nu prea indepartat vom auzi invatatoarele sau profesoarele, prin scoli, spunand despre elevul X ca este un adevarat “vanghelica”.
In primul rand, este tragic faptul ca Romania permite unor astfel de personaje, Vanghelie este numai unul dintre sutele care rasar in politica romaneasca, sa devina personaje importante in viata politica. Un personaj care, in orice tara cu pretentii din lume, ar fi trimis constant la reciclare civica si educationala, la noi devine om politic, primar si, mai rau, personaj cheie intr-unul dintre cele mai importante partide politice.
“A vangheliza” poate insemna o gramada de lucruri. Se poate vangheliza un revelion, o sarbatoare, un scrutin, o emisiune tv, o opinie sau chiar un simplu salut. Pentru revelion sau sarbatoare reteta este simpla. Se ia una bucata om politic 100% made in Romania (incult, bogat si, mai ales, dubios). Se iau apoi una mare gramada oameni necajiti si saraci (vinovatii pentru aceasta se cunosc!) si se orneaza cu trupe de doi bani si miros de mici si bere (neaparat ieftine). Amestecat bine cu cateva discursuri politice si cu cateva sacose cu alimente, se obtine o vanghelizare perfecta a unui eveniment. Apoi se lasa la dospit pana la proximele alegeri, indiferent de felul scrutinului. In cazul in care este vorba despre un scrutin la una dintre primariile de sector ale Capitalei, cei prezenti au placerea de a primi si ceva “cash” pentru participarea la evenimentul “vanghelizat”.
Pentru a vedea o mostra din cele relatate mai sus, sunteti invitati de catre Partidul Social Democrat, prin vocea presedintelui PSD Bucuresti, Marian “care este” Vanghelie, la un “1 Mai romanesc, in Parcul Izvor, cu mici, bere si cu fotomodele”. Cine mai are nevoie de drumuri asfaltate, locuri de munca, salarii si pensii decente sau un trai mai bun cand are “mici, bere si fotomodele”?! Si nu-i asa ca suna a manea?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.