PSD-ul scos de UDMR de la guvernare?

PSD-ul scos de UDMR de la guvernare?

0 154

Nu va mirati, oameni buni, este un scenariu cat se poate de aproape de un adevar intr-o lume a intereselor politice si, implicit, economico-financiare a zilelor noastre ca vai de mama lor.
Iata cam cum ar arata acest scenariu, foarte aproape, cum am spus, de o realitate care numai in favoarea tarii nu pare a fi.

PD-L a fortat asumarea raspunderii guvernamentale a celor trei legi de acum cunoscute, asumare care a facut sa se zbarleasca parul si cheliile multora. Si asumare care i-a obligat pe pesedisti sa le cante in struna pedelistilor pentru a nu fi indepartati de la guvernare, caci painea si cutitul sunt in maini democrat liberale: premierul Emil Boc si presedintele Traian Basescu.
Ca in urma acestei asumari liberalii vor dori sa depuna o motiune de cenzura era de multa vreme un lucru cert, caci alta cale liberalii nici nu ar fi avut. Dar numarul lor fiind prea mic, ei aveau nevoie si de semnaturile udemeristilor, social-democratii neputand semna impotriva lor insile.
Udemeristii insa au refuzatmulta vreme sa se ponunte in vreun fel, pandind de dupa copacii padurilor harghitene inca nedefrisate sa vada care Scufita va aduce cosul mai plin. Si probabil aici intervine diabolica imaginatie a jucatorului Traian Basescu.

Daca pedelistii ii conving pe udemeristi sa semneze motiunea, aceasta fiind pusa pe tapet in Parlament, ei, pedelistii, vor vota in favoarea acestei motiuni, iar astfel, impreuna cu voturile liberale si udemeriste, motiunea va trece si guvernul va cadea. Caci se voteaza cu bile, asa ca, teoretic, nimeni nu va sti ce vot a bagat in bila sa fiecare.
Cazand guvernul, se va forma altul, Basescu numindu-l eventual tot pe Boc premier, sau pe oricare altul dintre oamenii sai. Iar acel premier isi va numi oamenii pe caresi-i doreste, facand loc in Palatul Victoria si unor reprezentanti UDMR intr-o noua coalitie de guvernare.
Astfel PSD se vede plasat in Opozitie alaturi de liberali, cu care ar fi fost mai normal sa se fi aliat de la inceput si la guvernare.
Iar pedeleul basescian va putea sa-si pregateasca in voie mendrele pentru prezidentiale, punand mana pe MAI si pe celelalte ministere detinute in prezent de oamenii lui Geoana.
In acest timp, UDMR va primi si el vreo doua oscioare, dardin acelea in care sa-si rupa putintel dintii, ca, la o adica, sa fie si el indepartat, caPD-L sa ramana singur sa jefuiasca in voie tara.

Iar vina indepartarii PSD nu va cadea in niciun caz in seama PD-L, care va „iesi” inca odata, in castig pentru ei si „curati murdari” din mocirla politica.
Ce ziceti, cum vi se pare?

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.