Social-democratii vor privi la televizor cum se face administratie! PSD tot mai...

Social-democratii vor privi la televizor cum se face administratie!
PSD tot mai departe de functiile sperate dupa alegerile locale

0 467

Sfarsitul de saptamana si Sărbătoarea Rusaliilor a fost parcursa in mare liniste politica, dupa ce PNL (pnl+pdl), PMP şi UDMR au anunţat la jumatatea saptamani trecute semnarea unui protocol de colaborare pentru a obţine cît mai multe majorităţi în consiliile locale ale unităţilor oadministrativ-teritoriale din judeţul Braşov dar şi în Consiliul Judeţean Braşov. Practic, dupa ce UDMR s-a implicat direct in alegerea primarului municipiului Brasov, s-a consolidate o axa politica clara in tot judetul la care strategic a fost agatat PMP, partidul lui Basescu (pana la urma o aripa a PDL). Asa ca, odata cu o consolidare a unei majoritati in Consiliul Judetean si in Consiliul Municipal “actorii” importanti din cele doua partide si-au împărţit funcţiile după un algoritm bine stabilit.

Cica PSD nu renunţă la negocieri! Noua Alianta-PNL+UDMR+PMP
Scosi din jocurile pentru putere social-democratii arunca cu cateva sperante spre proprii membri. Viorel Chiriac, preşedintele executiv al PSD Braşov, a declarat că formaţiunea pe care o conduce alaturi de fostul prefect Mihai Mohaci, „nu lasă armele jos“. Chiriac, un apropiat a fostului presedinte Constantin Nita, mai spera bagand fitile in noua coalitie: „orice protocol este făcut să fie încălcat“. Acesta nu exagereaza pre mult pentru ca este unul din cei care au contribuit alaturi de Nita (din partea PSD) la climatul de perversiune politica din ultimul deceniu de la Brasov.
Iata ce isi aminteste Viorel Chiriac: „…un protocol încheiat nu este suficient pentru a ne face să renunţăm la maximizarea şanselor noastre de a obţine cît mai multe funcţii în administraţia locală. Protocoalele semnate pot fi la fel de uşor încălcate. În ultimii 15 ani am trăit tot felul de situaţii, în care dimineaţa, la ora 9.30 aveam un protocol semnat la Săcele, cu UDMR, iar la 12.30, la constituirea Consiliului Local, ei nu mai găseau documentul. Am avut protocoale semnate în trei, dar încălcate de unul dintre semnatari“, a exemplificat.
Si pentra fi mai convingator „executivul” PSD-ist mai spera la continuarea unor negocieri cu UDMR, aratand zaharelul guvernarii din toamna. „Nu mai e mult pînă în toamnă şi capacitatea noastră de guvernare îi va face pe unii să cugete. Aşa că trag nădejde că asta îi poate pune pe unii pe gînduri. (…) O viitoare guvernare în care vrei să accezi trebuie pregătită din timp“, a declarat Viorel Chiriac.
Desi social-democratul mai spera să „fie un nou protocol de colaborare săptămîna viitoare”, adica dupa Rusalii, UDMR nu va ceda functiile importante obtinute de la Scripcaru si Vestea pentru o ipotetica guvernare alaturi de PSD.

Horia D.R.

In foto liderii noii aliante PNL+UDMR+PMP (n.r.)

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.