PSD si PNL se vor bate CA CAINII pe locul LUPULUI

PSD si PNL se vor bate CA CAINII pe locul LUPULUI

0 481
PSD Brasov nu a decis inca cine va ocupa locul lasat liber in consiliul local de Liviu Lupu. Pesedistul a demisionat recent din forul local; din motive personale, spune Lupu, desi Agentia Nationala de Integritate i-a descoperit inca din 2013 conflicte de interese administrative si penale in valoare de 3.300.000 de lei.
Urmatorul pe lista PSD este actualul sef de la Protectia Consumatorului, care nu doreste insa sa intre in consiliul local. Problema este ca dupa el urmeaza un liberal pe lista pe care PSD, PNL si PC candidau impreuna la alegerile locale din 2012, sub egida USL.
Marti, consilierii locali au luat act de demisia consilierului Liviu Lupu iar locul sau a ramas deocamdata liber. Urmatorul pe lista pe care au candidat la alegerile locale este social-democratul  Sorin Susanu, in prezent sef la Comisariatul Regional pentru Protectia Cosumatorilor Brasov, care nu prea vrea insa sa renunta la actuala functie. Dupa el urmeaza insa un liberal, motiv pentru care social democratii trebuie sa treaca la negocieri. Chiar daca li se pare ca plecarea unui membru PSD ar trebuie sa aduca automat in loc tot un pesedist.
Plenul de marti al Consiliului Local a luat act de demisia din functia de consilier local de pusa de pesedistul Liviu Lupu, dar PSD nu a facut nicio propunere in locul lui. Colegii de partid ai lui Lupu refuza sa-i comenteze demisia; fostul viceprimar Razvan Popa, vicepresedinte la Organizatia Municipala PSD Brasov, are chiar o mica grimasa cand vorbeste despre motivele personale invocate de Lupu in demisie.
In 2013, Agentia Nationala de Integritate a apreciat ca Liviu Lupu, in calitate de consilier local, a votat hotarari prin care au fost aprobate bugetele locale pentru anii 2008, 2009, 2010 si 2011, din care au fost platite si contracte cu firmele private la care tot Lupu sau sotia lui sunt asociati.
Potrivit ANI, Liviu Lupu si-a creat indirect un folos material, semnand mai multe contracte de prestari servicii cu Consiliul Local si cu institutiile publice aflate in subordinea acestuia, in valoare totala de 3.300.000 lei. Inspectorii de la Integritate au considerat atunci ca Lupu s-a aflat in conflict de interese in materie administrativa si penala. a constatat si incompatibilitatea lui Liviu Lupu, iar procesul se afla pe rolul Inaltei Curti de Casatie si Justitie.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.