La Brașov, PSD se… ruralizează!

La Brașov, PSD se… ruralizează!

Nu mai durează mult și pesedeul va deveni un partid comunalo-sătesc. Eșecul lamentabil al social-democraților brașoveni în ridicola confruntare pentru Primăria Brașov, sub 10%, nu poate decât confirma trendul ireversibil descrescător pe care se situează de cinci ani încoace.
Au pierdut orașele Rupea și Victoria, câștigând doar Codlea în schimb, cu ajutorul fostului primar liberal Cătălin Muntean, deci nu pe spezele lor.

Cauzele eșecului pot fi complexe, dar îndelungata supușenie și gudurare a lui Dunca, șeful vremelnic al pesediștilor brașoveni, față de atotputernicul fost primar brașovean, George Scripcaru, nu a făcut altceva decât să demobilizeze electoratul de stânga și să-l transforme în electoratul absenteist, în special cel în vârstă.
Resursele și puterea administrativă, dar și cea mediatică, sunt la orașe și municipii reședință de județ. Aroganțele lui Dunca față de organizația de pensionari a PSD Brașov și-au obținut plata cuvenită, doar patru consilieri locali în municipiu și aruncarea în derizoriu a candidaturii lui Orțanu (un scor sub partidm deci necunoscut suficient in structura municipală), căruia nu i se poate imputa eșecul. Sau era exact ceea ce urmărea Dunca, culpabilizarea doctorului pesedist pentru a scăpa de concurență pe lista de senatori în decembrie, știindu-se faptul că pesediștii brașoveni își vor înjumătăți numărul de parlamentari la iarnă.

Cauzele obiective al eșecului stângii la Brașov rezidă și în execrabila campanie mediatică și publicitară  condusă de nulitatea croazieristă Răzvan Popa, a cărui rea-voință este depășită doar de notoria sa incompetență în tot ceea ce înseamnă imaginea publică a PSD Brașov, de foarte mulți ani încoace.
Cum altfel se poate explica inexplicabila irosire de fonduri electorale, aflate pe mâna sa, către site-uri și publicații irelevante, fără analize de rating, doar pe prietenii cointeresate?
Probabil a învățat pe vasul de croazieră, pe care lucra, șmenăriile electorale, după care evident s-a parașutat în Parlamentul European, pentru că pesedeul nu poate avea alte oferte pentru cel mai înalt for politic european decât gospodine, paznici, ospătari și portari. Mai bine ar fi rămas jurnalistul funcționăresc care activa irelevant pe piața media brașoveană în urmă cu mulți ani, decât să se gudure pe lângă Constantin Niță, pe care l-a vândut pentru Dunca ulterior, doar pentru a impregna toate campanile electorale pesediste brașovene cu incompetența sa.

Efectul Popa asupra rezultatelor dezastruoase de la Brașov nu este totuși major, principalul vinovat fiind Marius Dunca. Acesta a reușit performanța de a pierde două treimi din electorat în municipiul Brașov și jumătate din cel județean, în patru ani, în vreme ce PSD a pierdut o treime din electorat la nivelul întregii țări, în aceeași perioadă.
Eșecul pesediștilor brașoveni la viitoarele alegeri parlamentare este astfel asigurat. Odată cu înfrângerea lui Scripcaru la Brașov, Dunca va fi decuplat și de la interesele transpartinice personale, care prosperau în vremea fostei administrații locale, pe care și le desfășura în dauna propriului partid.

Situarea pe o poziție eligibilă pe listele parlamentare a constituit singura preocupare politică a fostului ministru al tineretului și sportului românesc, calitate în care a acoperit cu rușine întregul partid, neplătind atunci primele datorate olimpicilor și campionilor români, primind un binemeritat șut în dos chiar de la Dragnea, care i-a cerut demisia din guvernul pesedist.
Dacă ar fi să ne luăm după maxima lui Solon, unul dintre cei șapte înțelepți ai lumii antice grecești, în toate trebuie să avem în vedere SFÂRȘITUL!. Dacă a survenit și cel al lui Scripcaru, care se eternizase pe post, ce șanse are Dunca să-l evite?

Într-un material viitor, despre ProRomânia, ALDE, PMP și UDMR și PNȚ-CD.

Libiu Mateescu   

COMENTARII

  1. Pai se mentine trendul. Fratii lor mai mici de la Pro Romania, tind vertiginos spre zero. La municipiu sunt inexistenti cu al lor 3%, iar la judet cei doi „norocosi” se pare ca isi cauta alta echipa. Sunt obisnuiti cu schimbul rapid! :))

  2. Domnul Mateescu este extrem de blînd cu aceste dejecții pesediste. Oricum, sperăm ca să scăpăm cu totul de această ciumă roșie. La pachet, bine-nțeles, cu fârtații lor, holera galbenă!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.