PSD se plânge ambasadelor, Comisiei Europene și Parlamentului European… Nu-i aude...

PSD se plânge ambasadelor, Comisiei Europene și Parlamentului European… Nu-i aude nimeni!

0 56

Scrisoarea PSD în care reclamă Guvernul PNL la instituțiile UE: „Statul de drept este pus în pericol de acest abuz de putere nemaiîntâlnit”

PSD susține în scrisoarea pe care vrea să o trimită ambasadelor, Comisiei Europene, Parlamentului European și Comisiei de la Veneția că intenția Guvernului PNL de a-și asuma răspunderea pe modificarea legilor electorale cu doar câteva luni înainte de alegeri pune în pericol statul de drept și este „un abuz de putere nemaiîntâlnit în România”.

„Statul de drept este pus în pericol de acest abuz de putere nemaiîntâlnit în România. În acest sens, fac apel la autoritatea și experiența dumneavoastră personală, precum și la competențele instituției pe care o coordonați, astfel încât să întreprindeți toate măsurile necesare pentru a evita producerea unei încălcări flagrante a regulilor democratice acceptate de toți actorii politici din România în ultimii 30 de ani”, se arată în scrisoarea semnată de liderul PSD, Marcel Ciolacu. Social-democrații amintesc că liberalii care doresc revenirea la alegerea primarilor în două tururi au fost cei care au votat în 2011 pentru actualul sistem electoral, în care edilii sunt aleși în urma unui singur tur de scrutin.
„Partidele care guvernează acum în România abuzează astfel de mandatul limitat dat de Parlament și întreprind demersuri care riscă să afecteze încrederea în democrația românească și statul de drept”, se mai arată în scrisoare.

Marcel Ciolacu latră la …stele!
Ciolacu a calificat intenția guvernului de a-și asuma răspunderea pe modificarea legilor electorale drept „un abuz”, susținând că se încalcă decizia Curții Constituționale și recomandările Comisiei de la Veneția.
„Nu s-a întâmplat niciodată în istoria României asa ceva. (…) PSD este de acord cu alegeri în două tururi în următorul ciclu electoral, în 2024. (…) Ei (liberalii -n.r.) au modificat legea. Azi vin total nedemocratic, ilegal, să modifice legea în timpul jocului. Vicepremierul Raluca Turcan e autoarea morală a modificării legilor electorale din două tururi într-un singur tur. Ce susținem foarte clar: nu ai dreptul să modifici legi electorale cu dou-trei luni înainte”, a spus Ciolacu.
El a reiterat ideea că PSD va depune moțiune de cenzură dacă guvernul își va asuma răspunderea pentru alegerea primarilor în două tururi.

Conferință de presă susținută de președintele interimar al #PSD, Marcel Ciolacu, și Victor Negrescu, după ședința CExN a PSD, la Parlament

-19:15Open in a new tabPosted by Partidul Social Democrat28,841 Viewsapp-facebook

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.