PSD se crede vasalul PD-L

PSD se crede vasalul PD-L

0 95

Probabil castigand intrecerea pentru europarlamentare la mustata, pesedistilor le-a mai venit inima la loc si au inceput sa se uite mai bine la consoarta pe care si-au luat-o in casa guvernarii. De aceea Adrian Nastase afirma ca e nevoie de o solutie de guvernare pana la momentul alegerilor prezidentiale, batand astfl saua ca sa priceapa iapa.
„Noi, si banuiesc ca si PD-L, dorim sa putem sa marcam, ca rezultat al acestui scrutin, o victorie care ar fi utila si din punct de vedere al pozitionarii ca principal partid politic in Romania, dar si in perspectiva alegerilor din toamna”, a declarat Adrian Nastase.
Dupa care Nastase afirma acuzator: „PD-L, avand si conducerea Guvernului si presedintele tarii, trateaza intr-un fel PSD-ul ca intr-o relatie de vasalitate.”
In opinia lui Adrian Nastase, rezultatul alegerilor europarlamentare nu va prezenta o importanta foarte mare din punct de vedere al guvernarii, dar exista rezervele PSD aratate mai sus.
Pe de alta parte, liderul PSD a afirmat ca exista doua planuri care nu mai sunt atat de bine sincronizate dupa aceste alegeri. Nastase a numit ca unul din planuri pe cel al alegerilor prezidentiale, „unde apare o tensiune firesca, pentru ca Mircea Geoana trebuie sa se pozitioneze ca o alternativa la Traian Basescu, daca vrea sa aiba o sansa reala”.
Cel de-al doilea plan avut in vedere de Nastase este cel al guvernarii, drept care el afirma:
„In planul guvernarii situatia este mai complicata. Pe de o parte, o criza guvernamentala ar putea sa fie foarte periculoasa. Pe de alta parte, este clar ca PD-L, avand si conducerea Guvernului si presedintele tarii, trateaza intr-un fel PSD-ul ca intr-o relatie de vasalitate, ceea ce creeaza uneori un sentiment de umilire”.
Iar la varful PSD sunt si persoane care nu inghit asta, jucand totul pe o carte, cum ar fi, de pilda, Vanghelie, om cu mare influenta, cel putin de moment, in partid.
Si chiar daca nu ar fi asa, nu vad de ce, la scor egal, nimeni nu poate pretinde sa obtina o medalie superioara fata de aceea a celuilalt cu care este la scor egal.
Prevad, cum am mai afirmat si in alt material, ca pulovarul coalitiei a inceput sa se destrame, pentru ca s-a agatat de cuiul neimplinirilor nici cat atatica al unui program de guvernare complet aiurit si, ca atare, ca si inexistent.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.