PSD se alatura motiunii

PSD se alatura motiunii

0 150

Mircea Geoana, presedintele PSD, a declarat ca formatiunea condusa de el a decis sa sustina o motiune de cenzura care sa duca la caderea Guvernului Boc II.
Mircea Geoana a motivat ca noul Guvern Boc „se afla intr-o stare de ilegitimitate” si „neconstitutionalitate”, si ca social-democratii vor initia discutii cu celelalte formatiuni de opozitie, inclusiv pentru propunerea unui nou Guvern.
„Tinand cont de faptul ca actualul guvern functioneaza de o maniera neconstitutionala dupa modificarea compozitiei acestuia, tinand cont de faptul ca actualul Guvern se afla intr-o stare de ilegitimitate prin asigurarea unei functionari a unui tip de Guvern doi intr-unul, tinand cont de abuzurile masive si premeditate care au condus la epurarea administratiei publice centrale si locale romanesti si inlocuirea acesteia cu o camarila de partid, in scopul impiedicarii unui plan de masiva fraudare electorala pusa la punct de regimul Basescu-Boc si tinand cont de faptul ca, in mod oficial, de ieri (duminica, n.a.) domnul Basescu a anuntat ca Guvernul nu si-a propus sa scoata tara din criza pentru ca nu poate, din motive de lipsa de solutii economice reale in fata crizei profunde pe care o traversam, PSD a luat decizia de a sustine introducerea unei motiuni de cenzura care sa conduca la inlaturarea actualului Guvern”, a declarat presedintele PSD.
De asemenea, presedintele PSD a spus ca PSD va initia discutii si se va consulta cu toate formatiunile parlamentare din opozitie. Geoana a mai afirmat ca-si doreste o „coordonare a activitatii in opozitie” pentru ca, dupa daramarea Guvernului Boc, PSD si restul formatiunilor, sa propuna „un Guvern capabil sa asigure o functionare corecta si o asigurare de climat electoral corect in Romania si, de asemenea, o formula guvernamentala care sa fie capabila sa raspunda provocarilor economice ale acestui moment”.
„Asiguram partenerii internationali ai Romaniei ca PSD va sustine cu aceeasi responsabilitate din Parlament respectarea angajamentelor cu privire la asigurarea finantarii internationale necesare Romaniei in acest moment”, a mai adaugat Geoana.
„Lansam in dezbatere publica proiectul politic O singura Romanie. Vom apela la tot ce inseamna specialisti de buna calitate din partid si din afara partidului pentru a putea sa dam Romaniei un proiect national capabil sa relanseze economia romaneasca si sa aseze Romania, dupa 20 de ani de la revolutia din decembrie, pe un drum nou si pe un drum al dezvoltarii, solidaritatii si al reconstructiei unui stat in jurul valorilor fundamentale ale familiei crestine, ale muncii cinsite si a solidaritatii intre cetateni” si-a incheiat presedintele PSD discursul.
Suna frumos, mai ales cand stii cum si cu ce tupeu mint pedelistii. Dar oare vorbele frumoase ale lui Geoana pot fi puse din teorie in practica de o clasa politica impanata cu feliute din slanina afacerilor si care nu vrea sa mai iasa din cuptorul propriei bunastari? Nu intru in alte amanunte, sunt cunoscute.


La randul sau si tot in legatura cu motiunea, Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat ca liberalii vor finaliza in cursul acestei zile (ieri, luni, n.a.) textul motiunii de cenzura, pe care-l vor trimite spre analiza tuturor formatiunilor parlamentare, asteptand semnaturi si de la PSD, si de la PD-L, si de la UDMR.
„PNL initiaza o motiune de cenzura asa cum am declarat, impotriva Guvernului Boc II. Pana in cursul acestei seri (ieri, n.a.), motiunea de cenzura, textul, va fi finalizat, iar maine dimineata o vom distribui tuturor grupurilor parlamentare si tuturor parlamentarilor din Parlamentul Romaniei facand apel la constiinta lor politica si civica si asteptand semnaturi din toate directiile politice pe acest document”, a afirmat Antonescu.
Este bine de stiut ca depunerea unei motiuni de cenzura trebuie sustinuta de minimum 118 semnaturi ale parlamentarilor. In incercarile de pana acum de a darama Guvernul, PNL s-a bazat doar pe sprijinul UDMR, cele doua formatiuni putand sa adune, in comun, 121 de semnaturi.
Se spera ca PSD sa se alature demersurilor peneliste, lasand la o parte orice orgolii care nu ar face decat rau in efortul scoaterii de la guvernare, pe drept, a unei camarile demne de mila si sila.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.