PSD renunta la comisia de ancheta pentru suspendarea lui Basescu

PSD renunta la comisia de ancheta pentru suspendarea lui Basescu

0 118

Luni, social-democratii au dat-o la intors. Nu vor mai propune constituirea unei comisii parlamentare de ancheta pentru suspendarea din functie a presedintelui Romaniei.


Vicepresedintele PSD Victor Ponta a precizat ca PSD considera ca motivele invocate pentru suspendarea din functie a sefului statului, in documentul depus la Parlament, sunt suficiente pentru a cere avizul Curtii Constitutionale.


Anterior, presedintele Mircea Geoana declara ca formatiunea sa nu va propune infiintarea unei comisii de ancheta in ceea ce priveste suspendarea presedintelui, dar va sustine instituirea acesteia daca vor exista propuneri in acest sens din partea altor partide. „Nu am fi nefericiti ca cineva sa propuna o comisie de ancheta. Pentru ca au aparut elemente de incalcare a Constitutiei si de acuze de coruptie la nivel inalt si dupa ce noi am incheiat materialul nostru. Acuzele cu valizele de bani isi vor gasi probabil reflectarea intr-o comisie de ancheta, problemele legate de blocajul numirii domnului Cioroianu vor gasi un raspuns, probabil, la nivelul acestei comisii de ancheta”, a adaugat Geoana.


?


Surse din interiorul partidului au declarat, luni, ca solicitarea PSD privind instituirea unei comisii de ancheta ar fi neavenita, intrucat ar arata ca PSD considera ca argumentele aduse in favoarea suspendarii presedintelui Traian Basescu nu ar fi suficiente pentru trimiterea, spre avizare, direct catre Curtea Constitutionala.


Printre argumentele de renuntare la comisie a fost si acela ca infiintarea unei astfel de comisii parlamentare ar intarzia procedura de suspendare a presedintelui iar in conditiile in care, dupa decizia Curtii Constitutionale, referendumul de demitere a sefului statului va putea fi declarat valabil doar daca la urne se prezinta majoritatea alegatorilor de pe listele electorale, o astfel de intarziere ar putea fi in dezavantajul social-democratilor.


?


Miercuri, Camerele Parlamentului vor avea o sedinta comuna pentru prezentarea documentului pe baza caruia parlamentarii PSD si PRM propun suspendarea din functie a presedintelui Traian Basescu. In aceeasi sedinta ar urma sa fie discutata si eventuala constituire a unei comisii parlamentare de ancheta in acest caz.


?


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.