PSD, PNL si PC – pregatirea pentru campania de toamna

PSD, PNL si PC – pregatirea pentru campania de toamna

0 176

Liderii opozitiei s-au intalnit, luni, la Palatul Parlamentului, pentru a discuta strategia opozitiei pentru sesiunea extraordinara. Din declaratii a rezultat faptul ca intalnirea a fost solicitata de presedintele de onoare al PC, Dan Voiculescu si a aut loc chiar in cabinetul acestuia din Parlament.

Opozitia, pregatiri pentru o pozitie comuna
Liderii partidelor de opozitie au declarat, la finalul intalnirii, ca au stabilit puncte de vedere comune in ceea ce priveste ordinea de zi a sesiunii extraordinare. Presedintele PSD, Victor Ponta sustine ca, impreuna cu liderii PNL si PC, vor elabora o strategie comuna pentru inlaturarea „Guvernului Basescu-Boc”.
„Am dorit sa stabilim o pozitie comuna pentru sesiunea extraordinara. Si noi, cei de la PSD, si PNL ne batem sa avem pe ordinea de zi de la cele doua Camere, alaturi de legile domnului Basescu, sa avem legi pentru oameni, si anume cele referitoare la TVA, la structura medicala din teritoriu si la finantele publice locale” a declarat liderul PSD, Victor Ponta la finalul sedintei.
Ponta a mentionat ca opozitia pregateste o strategie comuna impotriva „Guvernului Basescu-Boc”. „Dorim sa incercam sa ne pregatim cat mai bine pentru ca, in sesiunea care incepe de la 1 septembrie, sa putem sa dam jos Guvernul si sa avem o strategie comuna si solutii pentru criza cumplita in care guvernarea Basescu-Boc ne arunca’, a declarat liderul PSD.
La sedinta au participat din partea PSD Victor Ponta, Adrian Nastase, Viorel Hrebenciuc, Valeriu Zgonea iar de la PNL Crin Antonescu, Relu Fenechiu si Radu Stroe. Din partea conservatorilor, presedintele de partid Daniel Constantin a lipsit, in schimb la discutii au fost prezenti presedintele fondator Dan Voiculescu si vicepresedintele Bogdan Ciuca. Intalnirea a avut loc in cabinetul lui Voiculescu de la Senat si a durat aproximativ o ora si jumatate.
„Am primit mandat din partea colegilor din BPN sa am o intalnire cu liderii celorlalte partide din opozitie – PNL si PC – pentru a discuta despre strategia si despre ceea ce propunem noi in aceasta sesiune extraordinara, in sesiunea ordinara, si despre tot ceea ce tine de coordonarea locala impotriva faptelor grave de coruptie si de frauda a PDL”, a declarat Ponta, citat de agentia Agerpres.
Pe de alta parte, presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat ca la intalnirea cu ceilalti liderii din opozitie nu se vor decide lucruri importante. Antonescu a afirmat ca initiativa intalnirii din Parlament a apartinut lui Dan Voiculescu.
„Este vorba despre o intalnire pe care a propus-o presedintele PC, domnul Dan Voiculescu, si e o intalnire la care nu discutam, negociem sau decidem niste lucruri importante. Nu e nevoie de niciun fel de mandat. Pur si simplu, probabil e un schimb de vederi asupra situatiei actuale si de perspectiva din unghiul opozitiei pentru ca, oricat am fi de diferiti, suntem in acest moment in opozitie, in comun fata de puterea actuala care isi face de cap dupa cum bine stiti”, a afirmat Antonescu.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.